12.12.2009. / 20:45

Autor: Totalsport

Serie A: Matri sedmi put zaredom strijelac!

Alessandro Matri, 25-godišnji napadač Cagliari, nastavlja sa sjajnim partijama, pa je tako u prvoj utakmici 16. kola Serije A sedmi put zaredom bio strijelac na utakmici

Alessandro MatriAlessandro MatriAlessandro Matri, 25-godišnji napadač Cagliari, nastavlja sa sjajnim partijama, pa je tako u prvoj utakmici 16. kola Serije A sedmi put zaredom bio strijelac na utakmici.

Matri je time došao do osmog pogotka u Seriji A, a utakmica Cagliarija i Napolija je bila krajnje dramatična. Napoli je do 75. minute vodio 2-0, a Cagliari je u sudačku nadoknadu ušao s prednošću 3-2. Na kraju su obje momčad propustile sigurna tri boda u džepu, te je ogled završio bez pobjednika 3-3.

Napoli je prije ovog gostovanja ostvario četiri uspjeha u gostima: pobijedili su Fiorentinu i Juventus, a uzeli bod kod Catanije i Parme. Ovo je peta utakmica na strani kako ostaju neporaženi.

Nakon sjajnog udarca s dvadesetak metara Lavezzija u 21. minuti, te pogotka Pazienze u 65. Napoli je vodio sa, činilo se, sigurnih 2-0. No, prvo je Larrivey u 75. odlično reagirao natrčavši na ubacivanje u šesnaesterac, te je iz prve pogodio suprotni kut De Sanctiseve mreže za smanjenje na 2-1, a spomenuti Matri je pet minuta kasnije izjednačio na 2-2.

Tu nije bio kraj preokreta jer je u 90. minuti Jeda nadskočio cijelu gostujuću obranu, te glavom postigao sjajan pogodak za veliko slavlje domaćih navijača.

Čak niti taj pogodak nije označio kraj scenarija na Sardiniji, već je u petoj minuti sudačke nadoknade Bogliacino zabio za konačnih 3-3.

Cagliari je u sezonu kročio s tri startna domaća poraza. Potom je nanizao četiri pobjede, a ovo je, pak, bio prvi remi pred domaćim navijačima.

Serie A, 16. kolo:

Cagliari - Napoli 3-3 (Larrivey 75, Matri 80, Jeda 90 / Lavezzi 21, Pazienza 65, Bogliacino 90+5)

Bari - Juventus (kasnije)

Redoslijed: 1. Inter 35 (-1), 2. Milan 31 (-1), 3. Juventus 30 (-1), 4. Parma 25 (-1), 5. Fiorentina 24 (-1), 5. Napoli 24..., 8. Cagliari 23....

Vezane vijesti

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Juventus otkupio Giovincov ugovor

Talijanski nogometni reprezentativac Sebastian Giovinco, 25-godišnji ofenzivni veznjak, vraća se u Juventus koji je od Parme otkupio 50% ugovornih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika