13.12.2009. / 10:05

Autor: Hina

Epilog prosvjeda u Kopenhagenu: Uhićeno gotovo tisuću prosvjednika

Lokalne televizijske postaje objavile su snimke prosvjednika, uglavnom mlađih ljudi, kako sjede na ulicama vezanih ruku i kako ih policija odvodi u autobusima

Foto:ReutersFoto:ReutersNa masovnim prosvjedima protiv nedovoljnog reagiranja međunarodne zajednice na klimatske promjene u subotu navečer u Kopenhagenu uhićeno je 968 osoba, priopćila je u nedjelju ujutro danska policija.

U subotu navečer lokalni mediji su prenijeli da je uhićeno između 600 i 700 prosvjednika.

Prosvjedi su organizirani kako bi se pojačao pritisak na svjetske čelnike da na summitu o klimi postignu sporazum koji bi osigurao učinkovitu borbu protiv globalnog zagrijavanja i klimatskih promjena te zamijenio Protokol iz Kyota.

Lokalne televizijske postaje objavile su snimke prosvjednika, uglavnom mlađih ljudi, kako sjede na ulicama vezanih ruku i kako ih policija odvodi u autobusima.

U prosvjednoj povorci kroz dansku prijestolnicu sudjelovalo je gotovo 100 tisuća ljudi, prema podacima organizatora, dok policija govori o "više desetina tisuća". Među prosvjednicima je bilo Nijemaca, Britanaca, Nizozemaca, Talijana i drugih Europljana koji su posebno zbog prosvjednog skupa došli u Kopenhagen.

Slični prosvjedi zbog klimatskih promjena održani su i u drugim gradovima diljem svijeta, Francuskoj, Australiji, Kini, Indoneziji, Filipinima i Tajvanu.

Vezane vijesti

Rukometna LP: Kopenhagen izbacio Barcelonu

Rukometna LP: Kopenhagen izbacio Barcelonu

Prvo iznenađenje u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka dogodilo se u Barceloni gdje istoimeni domaćin i branitelj naslova nije uspio nadoknaditi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika