13.12.2009. / 16:15

Autor: Totalsport

Soldin Köln rekorder Bundeslige: Šest utakmica u gostima nije primio pogodak

Iako se nalazi tek na 14. mjestu nakon 16 kola i prema svemu sudeći ga čeka borba za ostanak, hrvatskom treneru Zvonimiru Soldi i njegovom Kölnu je uspio doseg kakav Bundesliga nikad nije vidjela

Zvonimir SoldoZvonimir SoldoIako se nalazi tek na 14. mjestu nakon 16 kola i prema svemu sudeći ga čeka borba za ostanak, hrvatskom treneru Zvonimiru Soldi i njegovom Kölnu je uspio doseg kakav Bundesliga nikad nije vidjela.

Naime, defenzivno orijentirana Soldina momčad u šest posljednjih utakmica u gostima nije primila pogodak! Nikad nijednoj momčadi u povijesti njemačke nogometne Bundeslige to nije uspjelo, čak ni velikanu Bayernu!

Kölnova je serija krenula 19. rujna na gostovanju kod Stuttgarta (2-0), a nastavila se i na sljedećih pet utakmica koje je Soldin sastav odigrao izvan svoga stadiona: protiv Bayerna (0-0), Borussije Mönchengladbach (0-0), Herthe (1-0), Bochuma (0-0) i napokon u subotu protiv Freiburga (0-0).

Već i pogled na ove podatke ukazuje na to koji je najdraži Soldin rezultat. Ukupno je čak šest Kölnovih utakmica ove sezone završilo rezultatom 0-0! U 16 prvenstvenih utakmica Köln je postigao svega sedam golova, uvjerljivo najmanje u ligi, a zadnji je put zatresao suparničku mrežu još 8. studenoga za pobjedu protiv Herthe (1-0).

Poražavajuća je činjenica i da najveća Kölnova zvijezda, njemački reprezentativni napadač Lukas Podolski, već 971 minutu ne zna za pogodak. Praznovjerni Poldi je pokušao mijenjati kopačke, igrao je u srebrnima, plavima i bijelima, protiv Freiburga je pokušao i sa zelenima, ali očito ne pomaže ništa.

Vezane vijesti

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Dosadašnji član Heerenveena Bas Dost novo je pojačanje njemačkog Wolfsburga. Dvadesettrogodišnji nizozemski napadač prošle je sezone postigao 32… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika