13.12.2009. / 16:52

Autor: Boris Bilas

Još jedno zlato: Duje Draganja europski prvak na 100 mješovito

Ovo je četvrta medalja za Hrvatsko plivanje na ovom natjecanju, a sve četiri su osvojili Duje Draganja i Sanja Jovanović. Draganja ima današnje zlato i srebro s 50 slobodno, a Jovanović zlato s 50 leđno i srebro sa 100 leđno

Duje DraganjaDuje DraganjaNakon zlatne medalje Sanje Jovanović, hrvatsko je plivanje na Europskom prvenstvu u malim bazenima 'zapakiralo' još jedno najsjanije odličje. Duje Draganja je u finalu na 100 metara mješovito osvojio prvo mjesto te je uzeo svoju drugu medalju na ovom natjecanju nakon što je osvojio srebro na 50 slobodno.

Draganja je zlato osvojio s rezultatom 51.20 što je novi hrvatski rekord. Draganja je popravio svoj i hrvatski rekord za skoro sekundu, dosadašnje najbolje vrijeme iznosilo je 52.17. Draganja je odlično krenuo u utrku i nakon 25 metara delfinovim stilom bio je najbolji, nakon leđne tehnike je pao na treću poziciju, no prsnim stilom se vratio u vodstvo, a potom u posljednjih 25 metara slobodnim stilom zadržao vodstvo.

Drugo mjesto osvojio je Rus Sergej Fesikov (51.29), a treći je bio Slovenac Peter Mankoč (51.52), koji je danas jurišao na svoj deseti uzastopni naslov europskog prvaka u ovoj disciplini.

Ovo je četvrta medalja za Hrvatsko plivanje na ovom natjecanju, a sve četiri su osvojili Duje Draganja i Sanja Jovanović. Draganja ima današnje zlato i srebro s 50 slobodno, a Jovanović zlato s 50 leđno i srebro sa 100 leđno.

Vezane vijesti

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Umjesto u belgijskom Antwerpenu, kako je bilo prvotno planirano, Europsko prvenstvo u plivanju, od 21. do 27. svibnja, održat će se u mađarskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika