13.12.2009. / 19:44

Autor: Nacionalova redakcija

Iznenađenje u Teksasu: Houston dobio gay gradonačelnicu

"Houston je multikulturalan, međunarodni grad. Mislim da su građani ovim izborom poslali poruku svijetu da je to ujedno i grad koji može iznenaditi mnoge", rekla je Parker prije drugog kruga

Annise ParkerAnnise ParkerAnnise Parker, deklarirana homoseksualka, izabrana je za gradonačelnicu Hustona, četvrtog najvećeg američkoga grada. Kao članica Demokratske stranke, sa 53,6 posto glasova pobijedila je republikanca Genea Lockea u drugom krugu izbora i tako ušla u povijest, piše portal hrt.hr

Njezina pobjeda je izvanredna i zbog toga što su građani Hustona prije četiri godine na referendumu odbili dati povlastice građanima u istospolnim brakovima. Povrh toga, Huston se nalazi u državi Teksas u kojoj su istospolni brakovi protuzakoniti.

"Houston je multikulturalan, međunarodni grad. Mislim da su građani ovim izborom poslali poruku svijetu da je to ujedno i grad koji može iznenaditi mnoge", rekla je Parker prije drugog kruga.

Parker nikada nije skrivala svoju seksualnu orijentaciju. Živi sa svojom partnericom već 19 godina, a usvojile su i dvoje djece.

Tijekom utrke za gradonačelnika mnogi konzervativci pokrenuli su kampanju protiv nje, dok su homoseksualne udruge prikupljale novac kako bi je podržale.

Parker je rekla kako je svjesna činjenice da dio Hustona, kao i društva uopće, ima problema s pitanjima seksualne orijentacije. No istaknula je i kako su je građani šest puta uzastopno izabrali na javnu dužnost.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika