14.12.2009. / 10:40

Autor: Totalsport

BBC: Giggs je sportska osoba 2009.

Sportskom osobom 2009. godine u tradicionalnom BBC-jevom izboru imenovan je velški nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs

Wayne Rooney i Ryan GiggsWayne Rooney i Ryan GiggsSportskom osobom 2009. godine u tradicionalnom BBC-jevom izboru imenovan je velški nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs.

Veteran (36) i rekorder po broju nastupa za United (stigao 1990., odigrao više od 800 utakmica) kojem se smiješi novi ugovor s "crvenim vragovima" već je ranije dobio nagradu udruženja nogometaša koji su ga izglasali za najboljeg igrača engleske Premier lige, a da je igrao u velikoj formi potvrđeno je i u nedjelju.

U glasovanju za najboljeg Giggs je slavio ispred svjetskog F1 prvaka Jensona Buttona i svjetske prvakinje u sedmoboju Jessice Ennis.

Giggs je prvi nogometaš nakon Davida Beckhama kojem je 2001. godine pripala ova nagrada. Ostali nogometaši koji se njom mogu pohvaliti su Michael Owen (1998.), Paul Gascoigne (1990.) i Bobby Moore (1966.).

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika