14.12.2009. / 07:42

Autor: Martina Čizmić

Pomoć posrnulom Dubaiu: Abu Dhabi darovao 10 milijardi dolara pomoći

Novac je prije svega namijenjen spašavanju državne tvrtke Dubai World koja je zbog najave bankrota dobro uzdrmala i stanje na svjetskim burzama

Dubai hitno mora otplatiti svoje dugoveDubai hitno mora otplatiti svoje dugovePosrnuli Dubai dobio je prvu pošiljku inozemne pomoći kako bi lakše prebrodio nezavidnu financijsku situaciju u kojoj se našao.

Kako javlja BBC, Vlada Abu Dhabia odlučila je poslati 10 milijardi dolara pomoći vladi Dubaija kako bi ona lakše otplatila svoje dugove zbog kojih se našla gotovo pred bankrotom.

Novac je prije svega namijenjen spašavanju državne tvrtke Dubai World koja je zbog najave bankrota dobro uzdrmala i stanje na svjetskim burzama. Njoj će biti uplaćeno 4,1 milijardi dolara kako bi podmirila najhitnije dugove, prije svega islamske obveznice Nakheela koje dospjevaju danas.

Također, najavljeno je da će se ostatak novca iskoristiti za plaćanje kratkoročnih financijskoh obveza koje opterećuju Dubaijsku vladu.

Vezane vijesti

Đoković u Rimu prvi puta u prilici za poziciju broj 1

Đoković u Rimu prvi puta u prilici za poziciju broj 1

Novak Đoković bi ovoga tjedna na ATP Masters 1000 turniru u Rimu prvi puta u karijeri mogao osigurati prvo mjesto na svjetskoj rang-ljestvici. No, ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika