14.12.2009. / 13:01

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Dva milijuna kuna za slobodu: Sud prihvatio jamčevinu Blaže Petrovića

Da bi Petrović izašao iz pritvora u Remetincu odluku istražnog suca Zdenka Posavca mora potvrditi izvanraspravno vijeće Županijskog suda, budući je državno odvjetništvo najavilo žalbu koju može podnijeti u iduća tri dana

Blažo PetrovićBlažo PetrovićIstražni sudac zagrebačkog Županijskog suda prihvatio je danas jamčevinu Blaže Petrovića koji je ponudio nekretninu u središtu Zagreba vrijednu dva milijuna kuna kako bi bio pušten iz pritvora u kojem je od 8. prosinca kada se predao, nakon osmomjesečnog bijega.

No, da bi Petrović, koji je pritvoren zbog opasnosti od ponovnog bijega, izašao iz pritvora u Remetincu odluku istražnog suca Zdenka Posavca mora potvrditi izvanraspravno vijeće Županijskog suda, budući je državno odvjetništvo najavilo žalbu koju može podnijeti u iduća tri dana.

Nezakonito do 9,6 milijuna kuna

Tek nakon toga sud može izdati rješenje zagrebačkoj gruntovnici da blokira Petrovićev poslovni prostor u središtu Zagreba, a on može biti pušten na slobodu.

Petrovića i njegovu suradnicu direktoricu tvrtke "Morovnik" tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da su od rujna 2003. do lipnja 2004. osmislili i realizirali više fiktivnih pravnih poslova s više fizičkih i pravnih osoba te da je Petrović u konačnici pritom nezakonito pribavio 9,6 milijuna kuna.

Preprodaja duga Jugoslavenskih željeznica

Fiktivni pravni poslovi odnosili su se na zaključivanje neosnovanih ugovornih odnosa o ustupu, namirenju i preuzimanju potraživanja, davanju i primanju pozajmica kao i na druge pravne poslove koji nisu evidentirani u poslovnim evidencijama.

Neslužbeno se doznaje da je Petrović osumnjičen za preprodaju duga Jugoslavenskih željeznica poduzeću Java, čime je na nezakonit način stekao 9,6 milijuna kuna.

Petrović je do sada u više navrata optužen za višemilijunske iznude, prijetnje i protupravne naplate, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, no nikada nije pravomoćno osuđen.

Vezane vijesti

Krivotvoritelji i trgovci putovnicama možda će se braniti sa slobode

Krivotvoritelji i trgovci putovnicama možda će se braniti sa slobode

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u narednih bi nekoliko dana trebalo odlučiti hoće li petero uhićenih kojima je jednomjesečni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika