14.12.2009. / 15:30

Autor: Totalsport

Olićmanija: Kicker Olića nagradio najboljom ocjenom

Gledajući Bundesligu posljednjih mjesec dana i čitajući tamošnji tisak može se doći do zaključka: najbolji je nogometaš trenutačno u Njemačkoj Ivica Olić

Ivica OlićIvica OlićGledajući Bundesligu posljednjih mjesec dana i čitajući tamošnji tisak može se doći do zaključka: najbolji je nogometaš trenutačno u Njemačkoj Ivica Olić.

Nakon dva pogotka, jedne asistencije i nove sjajne partije protiv Bochuma (pobjeda Bayerna 5-1) cijenjeni Kicker je nagradio igru hrvatskog reprezentativca maksimalnom jedinicom (ocjene se dijele od najbolje 1 do najslabije 6).

Treći je to put u Bundesligi kako je Olić ocijenjen jedinicom. U dresu Hamburga mu je to pošlo za rukom dva puta: 20. listopada 2007. protiv Stuttgarta (pobjeda 4-1 i Olićev hat-trick), te 3. svibnja 2008. godine protiv Hanse (pobjeda 3-1, dva pogotka Olića).

Kompletno gledano su Bayernovi nogometaši dobili sjajne ocjene za predstavu u 16. kolu protiv Bochuma. Gomez je dobio 1.5, Lahm i Schweinsteiger 2, a vrlo dobro je prošao i drugi Hrvat Danijel Pranjić koji je ocijenjen sa 2.5.

Ipak, Olić nije jedini koji je ovog vikenda zaslužio jedinicu. Pripala je ona i Marcellu Jansenu, igraču Hamburga, koji je u gostima svladao Nürnberg 4-0. Prvi put je nakon ozljede cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Mladen Petrić, a dobio je solidnu trojku za igru.

Ivan Rakitić nije zadovoljio. Počeo je utakmicu u Bremenu gdje je Schalke pobijedio Werder 2-0, a igrajući do 70. minute je zavrijedio četvorku. Istom ocjenom je Kicker presudio Ivanu Banoviću u 0-0 utakmici Freiburga i Kölna.

Josip Šimunić je, pak, dobio ocjenu 3.5 u domaćem remiju Hoffenheima (1-1) protiv Eintrachta.

U 16. kolu se nisu proslavili bosansko-hercegovački nogometaši, a najbolji od njih je bio Sead Salihović (3.5) koji je postigao pogodak iz jedanaesteraca za Hoffeinhem protiv Eintrachta. Na istom ogledu je Vedad Ibišević zaslužio nisku peticu.

Istu "vrijednost" je dobio duet iz Wolfsburga Edin Džeko - Zvjezdan Misimović. Njihov Wolfsburg je poražen na domaćem terenu od gosta iz Dortmunda (3-1).

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika