14.12.2009. / 17:58

Autor: Totalsport

Michel Platini otkrio logotip Eura 2012.

Na Trgu Mihailivska u središtu Kijeva održana je svečanost otkrivanja logotipa Europskoga nogometnog prvenstva 2012. godine, koje će se održati u Poljskoj i Ukrajini

Michel PlatiniMichel PlatiniNa Trgu Mihailivska u središtu Kijeva održana je svečanost otkrivanja logotipa Europskoga nogometnog prvenstva 2012. godine, koje će se održati u Poljskoj i Ukrajini.

Kreativno rješenje sadrži stabljiku na kojoj su tri grane sa po jednim cvijetom svaka. Unutar srednjega je nogometna lopta, unutar lijevoga su nacionalne boje Poljske, a unutar desnoga Ukrajine.

Logotip je, zajedno sa sloganom turnira (Stvarajmo povijest zajednički), otkrio predsjednik Europske nogometne federacije Michel Platini, i to u društvu ukrajinske premijerke Julije Timošenko, predsjednika Viktora Juščenka, nogometaša kijevskog Dinama Andrija Ševčenka, te vodećih ljudi nogometnih saveza dviju zemalja.

- Želimo se zahvaliti UEFA- na povjerenju koje nam je ukazala - rekao je tom prilikom predsjednik Ukrajinskoga nogometnog saveza Grigorij Surkis.

Vezane vijesti

"Nisam sretan zbog Hrvatske!"

"Nisam sretan zbog Hrvatske!"

Od početka Europskog prvenstva u nogometu čitamo o rasističkim izgredima fanova. Predsjednik UEFA-e Michel Platini u tom je kontekstu vrlo oštro… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika