14.12.2009. / 19:15

Autor: Totalsport

Frank Tolbert, košarkaš sa 12 prstiju na rukama

Madridski dnevnik Marca predstavio je 23-godišnjeg košarkaša litavskog Šiauliaija Franka Tolberta. Momak koji igra beka na objema rukama ima po šest prstiju

Šiauli Frank TolbertŠiauli Frank TolbertMadridski dnevnik Marca predstavio je 23-godišnjeg košarkaša litavskog Šiauliaija Franka Tolberta. Momak koji igra beka na objema rukama ima po šest prstiju.

Radi se o polidaktiliji, genetskom poremećaju koji rezultira viškom prstiju, bilo na nožnim, bilo na ručnim udovima. Dodatni prsti mogu biti funkcionalni i ne moraju. U Tolbertovu slučaju nisu.

Sam košarkaš, međutim, vrlo je ponosan na svoju osobitost.

- Ljudi mi stalno prilaze i pitaju mogu li ih micati i da li mi smetaju. Na oba pitanja odgovaram niječno - kaže Tolbert, te otkriva da su isti poremaćaj imali njegov otac i baka, ali ga također nisu skrivali.

Na njegovu sveučilištu (Auburn) zbog svoje je karakterističnosti Tolbert bio posebice popularan. Na svom je Facebook-profilu Tolbert napisao da se najviše ponosi svojim ekstra prstima.

Litavska je momčad u skupini C košarkaškog Eurocupa zajedno sa Zadrom. Mladi Amerikanac nije igrao u prvom srazu dviju momčadi, koji su Zadrani u Litvi 1. prosinca dobili 95-91.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika