14.12.2009. / 19:30

Autor: Totalsport

Henrik Larsson postao trener Landskrone

Samo dva mjeseca nakon što je objavio umirovljenje, legendarni švedski nogometaš Henrik Larsson (38) zaposlio se kao trener. Potpisao je jednogodišnji ugovor sa švedskim drugoligašem Landskronom

Henrik LarssonHenrik LarssonSamo dva mjeseca nakon što je objavio umirovljenje, legendarni švedski nogometaš Henrik Larsson (38) zaposlio se kao trener. Potpisao je jednogodišnji ugovor sa švedskim drugoligašem Landskronom.

- Polaskan sam ponudom koju sam dobio, pogotovo stoga što nemam nikakvoga trenerskog iskustva - izjavio je prilikom predstavljanja nogometaš koji je za švedsku reprezentaciju nastupio 106 puta.

- Radujem se poslu. Vidjet ćemo kamo će nas sve skupa dovesti suradnja - dodao je bivši centarfor, koji je na kraju sezone u Švedskoj zaključio karijeru u dresu matičnog Helsingborga.

Posljednju utakmicu za švedsku je reprezentaciju Larsson odigrao 10. listopada u porazu 1-0 kod Danaca, kojim su Šveđani praktički izgubili izglede za Svjetsko prvenstvo.

S Barcelonom je Larsson 2006. godine osvojio naslov klupskog prvaka Europe, dok je još davne 1994. godine bio član švedske reprezentacije, trećeplasirane na Svjetskom prvenstvu u SAD-u.

Godine 2001., kao član Celtica, okitio se europskom Zlatnom kopačkom.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika