14.12.2009. / 18:54

Autor: Hina

Dodikova vlada odbila prihvatiti Inzkove odluke o stranim sucima i tužiteljima

Dodik je novinarima izjavio kako je Vlada RS odbacila odluku o sucima i tužiteljima ali i onu kojom je izmijenjen gradski statut Mostara i omogućen izbor gradonačelnika glasovima natpolovične većine gradskih vijećnika

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u ponedjeljak kako vlasti toga entiteta neće poštovati odluku visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Valentina Inzka kojom je za tri godine produljen mandat stranim sucima i tužiteljima angažiranim na slučajevima ratnih zločina počinjenih u BiH.

Nakon što je Inzko tijekom dana objavio odluku kojom je mandat starnih sudaca i tužitelja pri sudu i tužiteljstvu BiH produljen do kraja 2012., Dodik je u Banjoj Luci održao izvanrednu sjednicu entitetske vlade kako bi ona reagirala na mjere visokog predstavnika.

Dodik je novinarima izjavio kako je Vlada RS odbacila odluku o sucima i tužiteljima ali i onu kojom je izmijenjen gradski statut Mostara i omogućen izbor gradonačelnika glasovima natpolovične većine gradskih vijećnika.

"Vlada (RS) neće poštovati Inzkove odluke a tražit ćemo da o njima raspravi i Narodna skupština (RS)", kazao je Dodik.

Političke stranke iz BiH koje okupljaju pretežito Bošnjake poput Stranke demokratske akcije (SDA), Stranke za BiH (SBiH) i Socijaldemokratske partije (SDP), pozdravile su Inzkovu odluku da produlji mandat stranim sucima i tužiteljima no također su iskazali razočarenje činjenicom da mandat nije produljen sucima i tužiteljima koji su se bavili procesuiranjem organiziranog kriminala i korupcije.

Na sličan način reagirao je i HDZ 1990.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika