14.12.2009. / 23:00

Autor: Ana Smrečki

Nakon državnih tvrtki pod povećalom USKOK-a djelatnici Ministarstva obrazovanja

Očekivano, i predsjednički kandidat Dragan Primorac danas 'pere ruke' od nezakonite nabavke namještaja, poručujući da je ministarstvo na čijem je čelu bio do nedavno radilo u skladu sa zakonom

Dragan Primorac i Radovan FuchsDragan Primorac i Radovan FuchsČetiri zaposlenika Ministarstva obrazovanja, tajnik za financije i još tri djelatnika osumnjičeni su zbog nabave namještaja vrijednog dva milijuna kuna bez javnog natječaja. Anoniman prijava podnesena je još prije četiri mjeseca. Navodno su bez znanja bivšeg ministra Dragana Primorca tvrtki Zagreboprema preko tvrtke Mepling inženjering iz Splita isplatili određenu svotu i to bez potpisanog ugovora.

Prema pisanju Večernjeg lista, tvrtka preko koje je obavljena isplata je kćer tvrtka Svetice Centra u čijem je vlasništvu zgrada u koju se ministarstvo preselio u lipnju prošle godine. Za najam se plaća čak 100.000 eura mjesečno. Tajnik za financije Stipe Mamić navodno je rođak Jerka Bošnjaka iz Posušja, vlasnika tvrtke Svetice Centar. Djelatnici ministarstva na čijem čelu je sada Radovan Fuchs demantiraju kupovinu novog namještaja.

Predsjednički kandidat Dragan Primorac 'pere ruke' od nezakonite nabavke

«U 2008. godini niti smo naručili niti platili ijedan komad namještaja za potrebe Ministarstva, osim namještaja za potrebe dislociranog prostora Ministarstva u Splitu u vrijednosti od oko 60.000 kuna. Na račun tvrtke Zagreboprema u 2008. isplaćeno je 84.302 kuna za usluge demontaže, prijevoza i montaže namještaja za preseljenja Ministarstva na novu lokaciju», tvrde u Ministarstvu. Očekivano, i predsjednički kandidat Dragan Primorac danas 'pere ruke' od nezakonite nabavke namještaja, poručujući da je ministarstvo na čijem je čelu bio do nedavno radilo u skladu sa zakonom.

Vezane vijesti

Ministarstva: Ukidanje redakcija na HRT-u nema opravdanja

Ministarstva: Ukidanje redakcija na HRT-u nema opravdanja

Ministarstva kulture te znanosti, obrazovanja i sporta ustvrdila su danas da predložena ukidanja redakcija za kulturu, školstvo te za nacionalne… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 15.12.09. 04:29

Slucajno je tvrtka koja nabavlja namjestaj iz Splita. To nema nikakve veze s Primorcem i njegovim splitskim vezama. Tako je, svi smo mi majmuni pa nista ne raumijemo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika