15.12.2009. / 09:19

Autor: Hina

SAD seli dio zatočenika Guantanama u zatvor u ruralnom Illinoisu

Illinois je 2001. godina dovršio zatvor Thomson za najopasnije zatvorenike, u kojem je trenutačno 140 zatvorenika, te 1.600 raspoloživih ćelija

Zatvorenici će biti prebačeni u IllinoisZatvorenici će biti prebačeni u IllinoisObamina administracija objavit će u utorak da je izabrala "Popravni centar Thomson" u zapadnom Illinoisu, za prebacivanje dijela zatočenika iz zatvora u mornaričkoj bazi u zaljevu Guantanamo na Kubi, objavili su dužnosnici administracije.

Predsjednik Barack Obama, koji je bio senator iz Illinoisa, dao je nalog saveznim službama da preuzmu zatvor 240 km zapadno do Chicaga, kako bi prihvatio savezne zatvorenike i ograničen broj zatočenika iz Guantanama, kazali su dužnosnici.

Do 215 zatočenika u Illinois

Guverner Illinoisa Pat Quinn i senator Dick Durbin u utorak će biti u Bijeloj kući na objavi te odluke, najavio je Quinnov ured.

Mediji su već prije mjesec dana u Washingtonu pisali kako administracija razmatra jedan od najmanje iskorištenih državnih zatvora za zatočenike iz Guantanama.

Zatvor Thomson, primio bi manje od 100 od 215 zatočenika Guantanama, rekao je senator iz Illinoisa, Dick Durbin. Vodeći demokratski političari u Illinoisu podržali su plan za zatvor Thomson, ističući da se njime otvara više od 2,000 radnih mjesta na lokalnoj razini.

Illinois je 2001. godina dovršio zatvor Thomson za najopasnije zatvorenike, u kojem je trenutačno 140 zatvorenika, te 1.600 raspoloživih ćelija.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika