15.12.2009. / 12:40

Autor: Nacionalova redakcija

Isprika iz SDP-a: Sramimo se uloge Hrvatskog sabora u 2009. godini

"Sramimo se 2009. godine, sramimo se uloge Hrvatskog sabora u 2009., a bojimo se 2010.", rekao je Linić rezimirajući tekuću godinu u kojoj se, prema njegovim riječima, Sabor bavio „pokrivanjem" HDZ-ove Vlade, a na štetu građana i hrvatske privrede kojoj je propušteno pomoći

Slavko LinićSlavko Linić"Pad gospodarske aktivnosti od šest posto, zaustavljanje investicija, porast nezaposlenosti, sve veća nelikvidnost... Sve su to pokazatelji alarmantnog stanja u hrvatskom gospodarstvu", rekli su na konferenciji za novinare u Rijeci saborski zastupnici SDP-a.

Dok se u Europi potiče nova proizvodnja, kod nas se, umjesto poreznog rasterećenja, gospodarstvu uzima još više. Odgovornost za to, smatraju u SDP-u, snosi Sabor pa su se stoga ispričali gospodarstvenicima za sve zlo koje im je Sabor nanio u ovoj godini.

Sram od 2009. i bojazan od 2010.

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić ocijenio je da su štete učinjene gospodarstvu zbog isključenja plina enormne i da će se još povećati interventnim uvozom plina te da je za to odgovorna Vlada. Gospodarstvenicima je poručio da za štetu nastalu u njihovu poslovanju tuže državu.

"Sramimo se 2009. godine, sramimo se uloge Hrvatskog sabora u 2009., a bojimo se 2010.", rekao je Linić rezimirajući tekuću godinu u kojoj se, prema njegovim riječima, Sabor bavio „pokrivanjem" HDZ-ove Vlade, a na štetu građana i hrvatske privrede kojoj je propušteno pomoći.

Prokomentirali su i spominjanje bivšeg premijera Ive Sanadera u vezi s provizijama u Hypo banci. A saborsko antikorupcijsko vijeće, rečeno je, dobilo je opsežan materijal o Hypo banci i proslijedilo ga Državnom odvjetništvu.

Vlada bez vjerodostojnosti

"Na potezu je Državno odvjetništvo da vidi da li u tim materijalima koje dobilo ima osnove za poduzimanje daljnjih koraka u istrazi i sve ono što slijedi ukoliko se nađe nešto što je optužujuće za sve one koji su uključeni u tu aferu", poručio je saborski zastupnik SDP-a i predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća Željko Jovanović.

"Kad Kalmeta kaže da ne zna, nije vidio, ne može, a Vlada pokriva ministra, jasno je da ona nema nikakvu vjerodostojnost", ustvrdio je Jovanović dodajući da je sasvim očito da im je primarni cilj sačuvati fotelje, te da Hrvatska Vlada, sudeći po njihovom ponašanju, nije odgovorna prema građanima već samo prema stranci, HDZ-u.

Vezane vijesti

E moj Karamarko, malograđanine...

E moj Karamarko, malograđanine...

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nazvao je na svom Facebook profilu predsjednika HDZ-a "malograđaninom", nakon što je ovaj na svečanosti… Više

Komentari

registracija
26/11/09

abar, 15.12.09. 13:00

I moraju se sramiti jer niti jedna stranka na svijetu nije dozvolila što je SDP dozvolio HDZ-u.Da nije mlitavog SDP-a, u biti sestrinske stranke HDZ-a po svim pitanjima nebi se desilo sve ovo što se dešava.Posljednji dokaz ovoj mojoj tvrdnji je i izglasavanje nepovjerenja Kalmeti..sve smo vidjeli pol ih nema ...sve nabrzinu samo da se oči zamažu..Milanović i njegova ekipa upropastili su SDP


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika