15.12.2009. / 13:46

Autor: Hina

Gisdata Grupa: U ovoj godini rast prihoda za oko 10 posto

Predsjednik Uprave i osnivač Gisdata Grupe Boran Lončarić od nadolazeće godine očekuje da će biti vrlo teška i nepredvidljiva, a posebno u užoj regiji, u kojoj su države i gospodarstva 'ušla' u krizu kasnije tijekom 2009.

Boran LončarićBoran LončarićGisdata Grupa završava ovu godinu s očekivanim ukupnim nekonsolidiranim prihodima od oko 145 milijuna kuna, ili gotovo 30 milijuna američkih dolara, što je otprilike 10 postotni rast u odnosu na 2008. godinu, izvijestili su danas iz Gisdate.

Iz jedne od vodećih IT i tvrtki za primijenjena geoinformatička i specijalizirana telekomunikacijska IT rješenja na području srednje i jugoistočne Europe napominju kako je u 2008. rast bio oko 27 posto, pa će tako rast kroz dvije godine biti gotovo 40 posto.

10 ureda sa 200 zaposlenih

Gisdata Grupa je u protekle dvije godine povećala i broj visokostručnih zaposlenika za 40 i sa stalnim suradnicima sada zapošljava više od 200 djelatnika.

U sastavu grupe su tvrtke u osam zemalja sa 10 ureda u cijeloj regiji, a u ovoj je godini s radom počela i tvrtka Gisdata Shpk Tirana te otvoren drugi ured u Sloveniji, u Kopru.

"Porast se, nastavljajući financijski vrlo opreznu i sigurnu politiku tvrtke, ostvaruje i dalje pretežito organski, na osnovi vlastitih resursa i internog razvoja te korištenjem uglavnom vlastitog kapitala, pa i ovu godinu tvrtka zaključuje bez većih zaduženja", naglašavaju iz Gisdate.

Grupa posluje kroz dva dva strateška sektora, prvenstveno kroz sektor primijenjenih geoinformatičkih rješenja za više industrija i tipova javne uprave, ili tzv. "enterprise geoinformation solutions" što je u 2009. činilo oko 75 posto poslovanja, dok je udio sektora za vrlo specijalizirana rješenja za telekomunikacijsku industriju u ovogodišnjem poslovanju bio oko 25 posto.

Predsjednik Uprave i osnivač Gisdata Grupe Boran Lončarić od nadolazeće godine očekuje da će biti vrlo teška i nepredvidljiva, a posebno u užoj regiji, u kojoj su države i gospodarstva 'ušla' u krizu kasnije tijekom 2009.

Gisdata Grupa u tom kontekstu značajan naglasak staviti na daljnje interno povećanje optimalnosti i učinkovitosti te kontrolu troškova poslovanja, uz daljnji razvoj znanja i kvalitete.

U Gisdati planiraju daljnji selektivni međunarodni razvoj posebno za telekomunikacijsku industriju, a to će, kako napominju, poduprijeti i razvojem svoje tržišne marke za za međunarodna tržišta "GDi" (GISDATA International).

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika