16.12.2009. / 12:59

Autor: Andrea Belin

Pomladite se: Birajte namirnice koje jamče ljepotu i zdravlje

Ukoliko vam je koža suha, a bore su toliko izražene da ih ne možete sakriti niti najskupljim korektorom, vrijeme je da promijenite način prehrane. Jamčimo da ćete već nakon pet dana izgledati mlađe, ljepše i zdravije

Hranite se zdravo Hranite se zdravo Odmah na početku valja napomenuti da ova dijeta traje samo pet dana, međutim ne bi bilo loše da ovakav režim prehrane prakticirate jedanput mjesečno. Jedino što morate izbaciti u potpunosti su alkohol, sol i cigarete!

Prvi dan

Za doručak popijte čašu frapea napravljenog od banane, dvije žlice jogurta, dva dcl ne masnog mlijeka, tri badema i dvije žlice meda. Za užinu smijete pojesti samo jednu jabuku. U vrijeme ručka dovoljno će vas zasititi 180 grama lososa pečenog na žaru, porcija zelene salate začinjene maslinovim uljem i sokom od limuna te jedan kuhani krumpir. Prije spavanja pojedite dva tosta od integralnog kruha, a možete ih namazati ne masnim sirom.

Drugi dan

Prije odlaska na posao pojedite 30 grama konfleksa, popijte šalicu ne masnog mlijeka i žlicu suhog grožđa. Za užinu smijete pojesti sendvič od integralnog kruha i tunjevine, a za ručak integralno pecivo, krem juhu i tikvice. Voće i ne masni jogurt dovoljno će vas zasititi prije spavanja.

Treći dan

Ujutro popijte čašu ne masnog mlijeka, nekoliko komadića hladne piletine i rajčicu. Između doručka i ručka pijte vodu ili čaj, a za glavni obrok omlet od jednog jajeta i miješana salata biti će sasvim dovoljni. Prije spavanja se smijete zasititi tanjurom špageta i umakom od rajčica.

Četvrti dan

Nakon uobičajenog rituala u kupaonici napravite identičan doručak kao i prvi dan, a za užinu pojedite bananu. Za ručak smijete pojesti pileći batak, zelenu salatu i integralni tost. Prije odlaska u postelju slobodno pojedite integralnu kiflu i nemasni jogurt.

Peti dan

Najprije pojedite voćnu salatu od banane, kivija i naranče. Između obroka integralnu kiflu, a za ručak džuveč od provrća po vlastitom izboru. Uz to možete napraviti i bešamel od ne masnog mlijeka, malo ulja i integralnog brašna. na kraju dana zasitite se konfleksom u mlijeku ili jogurtu.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika