16.12.2009. / 13:40

Autor: Totalsport

Rakitić: Meni su bitna mišljenja dvojice ljudi: Felixa Magatha i Slavena Bilića

U intervjuu za internetsku stranicu Schalkea hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (21) komentirao je vlastitu i igru momčadi u dosadašnjem dijelu sezone

Ivan RakitićIvan RakitićU intervjuu za internetsku stranicu Schalkea hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (21) komentirao je vlastitu i igru momčadi u dosadašnjem dijelu sezone.

Hrvatski 21-godišnji veznjak ove je sezone u Bundesligi samo jednom odradio svih 90 minuta u 11 ukupno utakmica u kojima je dobio priliku. U preostalih deset utakmica u kojima mu je trener Felix Magath ukazao povjerenje, ili je ulazio s klupe, ili je napuštao teren prije kraja. Upisao je jedan pogodak i dvije asistencije, a trenutno je njegov klub nakon 16 odigranih kola drugi na ljestvici s bodom zaostatka za vodećim Bayer Leverkusenom.

*Kako ste zadovoljni s dosadašnjim dijelom sezone?

- Ne samo da sam zadovoljan, već se moramo pobrinuti da se ovako i nastavi. U svakodnevnim treninzima važno se postepeno razvijati. S mojeg osobno stajališta, važno mi je da se dobro osjećam. Posljednjih tjedana sam trenirao dobro, a važno je to prenijeti na teren i ponavljati od utakmice do utakmice.

*Postoje glasine da vas brojni klubovi žele kupiti. Kakvo je vaše stajalište o tomu?

- Potpuno sam koncentriran na Schalke i s ostalim se ne zanemaram. Nikad nisam bio spreman kao sada. Osjećam se sjajno ovdje. Budući imam tek 21 godinu nadam se da imam još puno toga za dati. Meni su bitna mišljenja dvojice ljudi: Felixa Magatha i Slavena Bilića. Slaven mi je rekao u razgovoru da vidi da moj razvoj u Schalkeu ide pozitivnim tijekom i to mi je ključno.

*Ove sezone postigli ste samo jedan gol, protiv Stuttgarta. Nije li to premalo za jednog ofenzivnog veznog igrača?

- Nije, zato što nije sve u postizanju golova. Cilj je sudjelovati u svim aspektima igre i pomagati momčadi trčanjem i borbenošću. Nastojim sve to implementirati u svoju igru.

*Na kojoj se poziciji osjećate najugodnije?

- Na svakoj u ofenzivnom veznom redu. U reprezentaciji primjerice igram na lijevoj strani veznog reda. Neko sam vrijeme korišten i na desnoj strani.

Prije posljednje utakmice uoči Božićne stanke protiv Mainza Schalke je drugi na ljestvici. Kakvu ulogu igra mogući naslov jesenskog prvaka za momčad?

- U našoj svlačionici to nije tema. Mainz je težak protivnik i prvu trebamo tu prepreku svladati. Trenutno uživamo što nam tako dobro ide i veselimo se utakmicama. Igramo dobro i pobjeđujemo, što je sjajno i zato jesmo gdje jesmo. Vrlo smo mlada momčad koja uvijek mora ići do svojih limita.

*Kakvu je ulogu u uspjehu momčadi odigrao trener Felix Magath?

- Odigrao je veliku, veliku ulogu. Otkako je došao promijenio je puno toga i puno je igrača opet dobilo poticaj. Osjećamo se dobro i spremno. Također, trener vrlo jasno kaže na čemu svaki igrač mora poraditi. To mi je jako važno jer se ne napreduje od tapšanja po ramenu.

Vezane vijesti

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Pohvalu je izborniku hrvatskih nogometaša Slavenu Biliću dao napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Fernando Torres. - Hrvatski je izbornik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika