16.12.2009. / 15:18

Autor: Hina

Josipović: DORH treba provjeriti optužbe na račun Sanadera i Bandića

Rekao je da su mu građani u razgovorima diljem zemlje govorili o nepravednosti sustava i bešćutnosti institucija te da je "opći dojam koji je stekao da žele promjene i da su spremni dati svoj doprinos"

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci kako se nijedna reforma u zemlji neće moći provesti do kraja ako se ne riješi problem korupcije.

Josipović je rekao da u Hrvatskoj vlada koruptivna kultura koju je nužno iskorijeniti. "Korupcijska hobotnica ima korijene u vrhu vlasti, a ako se ne zaustavi na vrijeme, širi se na sva područja društva", istaknuo je SDP-ov predsjednički kandidat.

Rekao je da su mu građani u razgovorima diljem zemlje govorili o nepravednosti sustava i bešćutnosti institucija te da je "opći dojam koji je stekao da žele promjene i da su spremni dati svoj doprinos".

Nitko ne kaže da su krivi, ali.....

Josipović je pozvao Državno odvjetništvo da brzo i odlučno ispita sve slučajeve u kojima se "vuku repovi korupcije prema najviše rangiranim dužnosnicima", kao što je slučaj navodne povezanosti Hypo banke i bivšeg premijera Ive Sanadera. "Nitko a priori ne tvrdi da je bivši premijer kriminalno djelovao u tome niti da je sadašnji gradonačelnik Zagreba povezan s kriminalnim aktivnostima, ali to treba provjeriti", rekao je Josipović, dodajući kako DORH nakon ispitivanja tih slučajeva jasno treba iznijeti svoje stajalište o tome jesu li optužbe lažne.

Josipović je reagirao na nastup predsjedničkoga kandidata HDZ-a Andrije Hebranga na televiziji Z1 na kojoj ga je, kako je rekao, optužio da je "pisao optužnice protiv hrvatskih generala". Pozivajući Hebranga da iznese dokaze za svoje tvrdnje, Josipović je naveo "kako Hebrang iznosi laži i na njima temelji svoju kampanju". Josipović je također rekao da je pomagao braniteljima generala Tihomira Blaškića, a vlada u kojoj je bio Hebrang, kako je dodao, "fabricirala je dokaze protiv Blaškića štiteći neke druge".

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
24/9/09

mrone4one, 16.12.09. 17:20

Glas za Milana Bandića je glas za Ivu Sanadera koji stoji iza njegove kandidature. Jedini način i izbjegavanje kaznenog progona za njih dvoje je da Bandić pokuša postati Predsjednik te na taj način obojici omogući imunitet, barem na neko vrijeme.
Žalosno, jadno i prozirno, a što je najgore Bandić svojom kandidaturom vrijeđa birače i nije dostojan obnašati funkciju Predsjednika RH.


registracija
5/10/09

frenkie257, 16.12.09. 17:21

Milan Bandić je osoba opasnih namjera, njegovim lošim statusom i na kraju izbacivanje iz SDP-a je ranjen i ostavljen na političkoj i kaznenopravnoj vjetrometini. Ponaša se poput ranjene životinje koja se bori na život i smrt tako da njegovo umijeće borbe i snagu ne smijemo podcijeniti, ali ga možemo izolirati kako bi smanjili rizik da on pobijedi.
To možemo učiniti jedino da izađe što više birača na izbore. Tada Bandić sigurno gubi, a Hrvatska je sigurna.


registracija
16/11/09

simo, 16.12.09. 20:37

Dali to iz vas izlazi retorika prošlih vremena?
Osoba opasnih namjera,stranka opasnih namjera i sl.Vaše opservacije otobožnjoj prozirnost Milanovih i Sanaderovih namjera na rubu je političke nepismenosti.Morate savladati Demokratsko gradivo i prihvatiti izbore kao Demokratsku stečevinui, zato Milan nikoga ne vrijeđa nego o tome govore birači.Vaše jednoumlje je prošlo i dovelo vas je do toga da ste danas izgubljeni u labirintima Komunističke ideologije.


registracija
16/11/09

simo, 16.12.09. 20:42

A kako kaže vaš "Ponos Hrvatske" Stipe Mesić,
neka institucije pravne države rade svoj posao.Nebi baš bilo dobro da neki novinari, pretežno lijeve provinijencije u interesu stvaranja psihoze i naklade konstruiraju glupe teorije i sude bez suda i dokaza.Dosta je bilo Rekla kazala.


registracija
9/9/09

thor, 16.12.09. 22:47

DORH i USKOK bi svakako trebali ispitati i provjeriti mutne poslove druga iz ovog članka. josipovićova kampanja se izgleda raspada i hvata se za slamčicu spasa, jer je počeo s negativnom kampanjom protiv glavnog konkurenta - bandića! trebalo je odmah poslušati kajina i zatvoriti sve kandidate za predsjednika osim njega i josipovića! što će nam uopće izbori kad je samo drug josipović ispravan i moralan a svi drugi su lopovi, flundre, autonomaši . . .


registracija
8/8/09

tovar62, 17.12.09. 07:56

sprcija vas sve redom Mesic izdajica Juda Hrvatskog naroda samo pomalo nema te tajne koja nije vidjela svjetlo dana,ofucane komunjare


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika