16.12.2009. / 15:53

Autor: Hina

Italija: Uhićen mladić koji je htio ući u Berlusconijevu bolničku sobu

Berlusconi je otkazao susret s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem u ponedjeljak i sudjelovanje na summitu o klimi u Kopenhagenu. Pod upitnikom je i njegova tiskovna konferencija koncem godine

Dvadesetšestogodišnji mladić uhićen je u noći na srijedu u bolnici gdje leži Silvio Berlusconi, pošto je ušao na kat na kojemu je šef talijanske vlade, priopćila je policijska uprava u Milanu.

"Mladić (26) rođen u Torinu zaustavljen je u 2.00 sata po mjesnom i srednjoeuropskom vremenu na sedmom katu bolnice, gdje leži premijer. Nakon izlaska iz dizala, odmah su ga imobilizirali osobni čuvari i policajci iz premijerova osiguranja", dodao je glasnogovornik policije.

"Rekao je da želi razgovarati s premijerom. Nije bio agresivan i nije posjedovao nikakvo oružje ni opasan predmet. U automobilu smo pronašli palice za hokej. Čini se da ima psihičkih problema", po istom izvoru.

Berlusconijeva nemirna noć

Berlusconi je "proveo nemirnu noć. Njegov osobni liječnik Alberto Zangrillo pregledat će ga oko podneva i odlučiti hoće li izaći iz bolnice", rekao je Paolo Klun, glasnogovornik bolnice.

Berlusconija je suvenirom milanske katedrale u nedjelju udario Massimo Tartaglia (42), koji se već deset godina liječi zbog psihičkih tegoba i koji je odmah uhićen zbog "nanošenja teških ozljeda s predumišljajem". Premijeru je dijagnosticiran lom nosa i dva zuba te ozljeda gornje usne.

Berlusconi je otkazao susret s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem u ponedjeljak i sudjelovanje na summitu o klimi u Kopenhagenu. Pod upitnikom je i njegova tiskovna konferencija koncem godine.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika