16.12.2009. / 17:33

Autor: Hina , Andrea Belin

Premijera najnovijeg filma Romana Polanskog biti će na Berlinaleu

"The Ghost Writer", francusko-njemačko-britanska produkcija s Ewanom McGregorom, Pierceom Brosnanom, Kim Catrall i Oliviom Williams, prikazat će se u službenom programu za Zlatnog medvjeda na ovom filmskom festivalu

Najnoviji film Romana Polanskog, slavnog redatelja koji se trenutačno nalazi u kućnom pritvoru u Švicarskoj, biti će prikazan kao svjetska premijera na filmskom festivalu "Berlinaleu" koji se u Berlinu održava od 11. do 21. veljače sljedeće godine.

Da će se "The Ghost Writer", francusko-njemačko-britanska produkcija s Ewanom McGregorom, Pierceom Brosnanom, Kim Catrall i Oliviom Williams, prikazati u službenom programu za Zlatnog medvjeda na 60. Berlinaleu, objavili su i organizatori.

Inače, Roman Polanski uhićen je 26. rujna u Švicarskoj prema američkom uhidbenom nalogu.

Nakon više od dva mjeseca iza rešetaka, određen mu je kućni pritvor u njegovoj vikendici u Gstaadu u očekivanju eventualnog izručenja.

Redatelj "Pijanista" pobjegao je iz SAD-a 1978. prije izricanja presude za "nezakonite seksualne odnose" s trinaestogodišnjom maloljetnicom. Otad se nikad nije vratio u SAD.

Vezane vijesti

Polanski proglašen najboljim redateljem na Europskim filmskim nagradama

Polanski proglašen najboljim redateljem na Europskim filmskim nagradama

Roman Polanski u subotu je u estonskoj prijestolnici Tallinnu osvojio Europsku filmsku nagradu za režiju dok su nagrade za najboljeg glumca i glumicu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika