16.12.2009. / 17:36

Autor: Nacionalova redakcija

Vlada odgodila kupovinu plinskog biznisa i osigurala podmirivanje Ininog duga

Zahvaljujući ovim koracima MOL je u poziciji Ini osigurati zajam, tako da se 1 milijarda kuna poreznog dugovanja Ine državi može podmiriti do kraja 2009. godine.

Ugovor je potpisan u Banskim dvorima (Foto: Vlada RH)Ugovor je potpisan u Banskim dvorima (Foto: Vlada RH)U nazočnosti predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, mađarskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Petera Gyorkosa, ministrice zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marine Matulović - Dropulić, te predstavnika INA-e i MOL-a, danas je u Banskim dvorima potpisan Prvi dodatak Glavnom ugovoru o plinskom poslovanju između Vlade Republike Hrvatske i tvrtke MOL, priopćili su iz Vlade.

U ime Vlade Republike Hrvatske Prvi dodatak Glavnom ugovoru o plinskom poslovanju potpisao je potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, a u ime tvrtke MOL predsjednik Uprave i Glavni izvršni direktor Zsolt Hernadi.

Rok za preuzimanje plinskog biznisa 1.12.2010.

Potpisanim Dodatkom, rok za preuzimanje poslovanja trgovine plinom od strane Vlade odgađa se za 1. prosinca 2010. Nadalje, stranke su se obvezale rješavati pitanja vezana za opskrbu plinom kako bi se izbjegli gubici tvrtke „Prirodni plin" te rješavati ostala otvorena pitanja. Također je dogovorena Inina obveza plaćanja naknade za eksploataciju ugljikovodika, koja će se povećavati postupno do 2015. godine te će 01. siječnja 2015. godine iznositi 10%.

Svi drugi najvažniji elementi Glavnog ugovora o plinskom poslovanju i dopune Dioničarskom sporazumu potpisane u siječnju ostaju nepromijenjeni.

Zahvaljujući ovim koracima MOL je u poziciji Ini osigurati zajam, tako da se 1 milijarda kuna poreznog dugovanja Ine državi može podmiriti do kraja 2009. godine. Ostatak poreznih obveza Ina se obvezuje platiti do 31. ožujka 2010. godine.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika