16.12.2009. / 23:39

Autor: Ana Smrečki

Barba čuva Ivi mjesto: 'Sanader želi postati predsjednik Sabora'

Da Luka Bebić uskoro odlazi sa svoje pozicije u Saboru, osobno je potvrdio nekoliko puta. No, postavlja se pitanje ima li bivši premijer među zastupnicima dovoljno prijatelja koji bi njegovu želju pretvorili u stvarnost. Za tu mu funkciju treba natpolovična većina saborskih zastupnika

Ivo SanaderIvo SanaderBivši premijer Sanader i dalje je top tema svih hrvatskih medija. Nakon današnjih najnovijih napisa da se Sanader vraća u saborske klupe, pojavila se i informacija da njegove ambicije zapravo sežu puno dalje. Bivši predsjednik Vlade, navodno 'puca' na fotelju predsjednika Sabora.

Upravo bi u tom slučaju dugogodišnje prijateljstvo s Lukom Bebićem bilo presudno za Sanaderov povratak u politiku. Ako se prisjetimo, od Sanaderova odlaska s hrvatske političke scene, nitko kao Luka Bebić nije branio bivšeg premijera u Saboru gdje ga se najviše napadalo. Često je iz svoje fotelje, posebno oporbenim zastupnicima koji ga se često prisjete za govornicom znao dobaciti: 'Što ste se nadovezali Ive Sanadera toliko'?

Sanaderu za poziciju predsjednika Sabora treba natpolovična većina zastupnika

Da Luka Bebić uskoro odlazi sa svoje pozicije u Saboru, osobno je potvrdio nekoliko puta. No, postavlja se pitanje ima li bivši premijer među zastupnicima dovoljno prijatelja koji bi njegovu želju pretvorili u stvarnost. Za tu mu funkciju treba natpolovična većina saborskih zastupnika.

Tom se temom na svom blogu bavi i nezavisni zastupnik Dragutin Lesar. «Zažmirite na trenutak i zamislite poziciju Jadranke Kosor ako bi Sanader zasjeo na Bebićevo mjesto! Ili vjerujete da bi Sanader bio 'običan' zastupnik, zapitao se Lesar». Premijerka Kosor danas nije željela komentirati spekulacije o navodnom sanaderovom povratku u politiku. HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang poručio je pak da Sanader ima pravo aktivirati svoj mandat u Saboru.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 17.12.09. 07:35

Ipak mi se ovo čini nemogućim. Naime, Sanader je otišao po nalogu stranih promatrača hrvatske stvarnosti. Oni i danas nadgledaju zbivanja u Hrvatskoj koja bi se mogla reflektirati na regiju.A Sanader je velika opasnost što su EU dokazali Slovenci. Mogućnost skrivanja od lopovluka, iza saborskog imuniteta nije vječna, čega je svjestan i Sanader. Realna je mogućnost da ovaj saziv sabora ne izdrži puni mandat, a i ako ga izdrži, to je još dvije godine, a onda? Možda kod svog "prijatelja" Glavaša?


registracija
8/8/09

tovar62, 17.12.09. 07:36

Ivo je otvorio vrata za borbu protiv korupcije,i to na najbolji nacin tako da je zastitio sebe da nebih zavrsija kao Puki,a to jos mnogi ne razume,Mesic je izdajica,,,,,


registracija
8/8/09

tovar62, 17.12.09. 07:47

da otisao je po nalogu stranih politicara jer nije htio darovati Hrvatski teritorij


registracija
27/7/09

columbo, 17.12.09. 08:28

@tovare,
ako zanemarimo tvoj osebujni nick, pa i tvoje bistroumno razmisljanje, po nacelu da svatko ima pravo na svoje zablude, onda je svakako neoprostiva tvoja dozlaboga traljava pismenost. Poradi malo na tome, ili daj nekome da ti to pogleda, ako vec mislis da se trebas javiti, jer ovako, uz tebe, svaki je post lisen smisla.
Ovo ti zaista kazem dobronamjerno, pa ako si razumio, dobro je, a ako nisi, onda - nista! Nastavi po svome...


registracija
13/10/09

branimir, 17.12.09. 08:59

Ispada na kraju da sve one priče o Tuđmanu, Ankici i Seki, nisu ništa prema 'djelima' stvarnih kriminalaca u Hrvatskoj a koje se gotovo svakodnevno otkriva. Vrhunac cinizma je da žele i dalje vladati Hrvatskom!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 17.12.09. 18:29

Vrhunac tragedije je da još ima previše budalastih glasača i mrtvih duša koji će dozvoliti da sama krema kriminalnog miljea vlada ovom zemljom.ako netko ima podatak koliko se plaća oporba u Saboru na čelu s Milanovićem zavjetovanom na vječnu šutnju,neka dojavi cifru.hvala! ispada da Sanader ima dvojicu dublera u javnosti, Bandića i Milanovića!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika