17.12.2009. / 10:16

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Izlazak iz mraka: Dubrovnik i Župa dubrovačka dobili struju

Stanovnici su 24 sata bili bez grijanja jer se većina grije na struju. Život u gradu i okolici bio je paraliziran. Zbog nestanka struje Dubrovniku je prijetila i nestašica vode

Opskrba strujom grada Dubrovnika od ponoći je uredna i redovita.

Djelatnici HEP-a uspjeli su osigurati i napajanje strujom Župe dubrovačke, a električnu energiju nemaju još Cavtat i Konavle. Posljedica je to novog kvara na dalekovodu Komolac-Zavrelje. Očekuje se da će se popraviti tijekom prijepodneva.

Stanovnici su 24 sata bili bez grijanja jer se većina grije na struju. Život u gradu i okolici bio je paraliziran. Zbog nestanka struje Dubrovniku je prijetila i nestašica vode. Zbog duljeg prekida u napajanju električnom energijom nastali su prekidi u fiksnom telefonskom prometu izvan užega gradskog područja, a u mobilnoj telefoniji i na području grada. U gradu nisu radile banke, mnoge trgovine, benzinske postaje.

Požar, koji je na 35-kilovoltnom uređaju u trafostanici u Komolcu izbio u utorak oko 19,30 sati, uzrokovao je veliku štetu, pa je bez struje ostalo šire dubrovačko područje od Mokošice do Konavala. Požar je uništio novu trafostanicu u Komolcu koja je puštena u rad 2007. godine.

Po priopćenju dubrovačko-neretvanske Policijske uprave požar na 35-kilovoltnom uređaju u trafostanici u Komolcu uzrokovao je kvar na naponskom transformatoru, dok dubrovački mediji prozivaju HEP jer u postrojenju Komolac nema dežurstava te navode kako se ova nesreća možda mogla izbjeći da ih je bilo.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika