17.12.2009. / 10:28

Autor: Nacionalova redakcija

Hebrangu i Bandiću se drastično smanjila podrška, Primorac 'puše' za vrat

Nezavisni kandidat Nadan Vidošević je sa 13,9 posto glasova u anketi za sobom ostavio Milana Bandića, koji je prošli mjesec 'bio u drugom krugu'. Bandićeva popularnost je dakle pala, a uz to mu opasnost od približavanja prijeti u vidu Dragana Primorca

Ivo Josipović, Andrija Hebrang, Damir Kajin i Nadan VidoševićIvo Josipović, Andrija Hebrang, Damir Kajin i Nadan VidoševićSDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović i dalje suvereno vodi pred svojim oponentima, pokazuje najnovije istraživanje koje je Puls proveo za tportal na uzorku od 966 ispitanika u periodu između 5. i 14. prosinca. Prema tim rezultatima, Josipović bi s podrškom od 29,3 posto osvojio prvi krug. SDP-ovac je na taj način dodatno povećao svoju prednost, i to za 1,2 posto više nego prije mjesec dana.

Dok je prvo mjesto i dalje sigurno u rukama Josipovića, za drugu poziciju i dalje se vode najžešće borbe između predsjedničkih kandidata. Nezavisni kandidat Nadan Vidošević je sa 13,9 posto glasova u anketi za sobom ostavio Milana Bandića, koji je prošli mjesec 'bio u drugom krugu'. Bandićeva popularnost je dakle pala, a uz to mu opasnost od približavanja prijeti u vidu Dragana Primorca, koji se u ovoj anketi pokazao kao najveće iznenađenje. Naime, njemu je potpora skočila za duplo. Imao je 5,2 posto podrške u studenom, a sada uživa popularnost kod 10,4 posto ispitanih građana.

Za razliku od njega, prilično poražavajući rezultat odnosi se na Andriju Hebranga, kojeg sada podržava 7,6 posto ispitanika, u odnosu na 12,2 posto proteklog mjeseca. Na šestom mjestu nalazi se Vesna Pusić, s identičnom potporom kao proteklih mjeseci, dok lagani skok bilježe kandidati iz 'donjeg doma' - Damir Kajin, Josip Jurčević, Miroslav Tuđman i Vesna Škare-Ožbolt, koje podržava oko dva posto biračkog tijela.

Što se tiče neodlučenih birača, sada ih je manje, oko 10 posto.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 17.12.09. 20:14

U vrtlogu negativnih afera i skandala nekako mi
Josipovic izgleda najpostenije.


registracija
17/12/09

konjica, 17.12.09. 20:25

Ovih dana izlazi njegov prljavi veš


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika