17.12.2009. / 10:45

Autor: Nacionalova redakcija

Milinović vjeruje u Sanadera: 'Njegovo uhićenje mi je nezamislivo'

"Vjerujem da je Sanader bio na čelu stranke koja se najviše borila protiv korupcije, a meni osobno je davao svu podršku u mom resoru kada sam mu rekao da ću u sve javne nabave uključiti Transparency International", kaže ministar zdravstva

Darko MilinovićDarko MilinovićDarko Milinović, potpredsjednik Vlade, ministar zdravstva i zamjenik predsjednice HDZ-a dao je intervju za Novi list u kojem se osvrnuo na trenutnu situaciju u državi, ali i stranci.

Kako je trenutno središnju pažnje javnosti bivši premijer Sanader i njegov odnos s austrijskom Hypo bankom, tako je i najzanimljiviji Milinovićev odgovor bio onaj na pitanje o mogućem uhićenju njegovog bivšeg šefa.

"Znam da bi oporba bila najsretnija, a meni to nije zamislivo iz razloga što vjerujem Sanaderu kada kaže da nije štitio korupciju. Vjerujem da je Sanader bio na čelu stranke koja se najviše borila protiv korupcije, a meni osobno je davao svu podršku u mom resoru kada sam mu rekao da ću u sve javne nabave uključiti Transparency International", kaže ministar zdravstva te tvrdi kako je Sanaderova čvrsta ruka bila je HDZ-u nužna kad je stranci prijetio čak raspad.

HDZ-u nitko nije teret

Milinovića smatra kako Sanader nikako ne može biti teret HDZ-u jer "teret ne može biti čovjek koji je obilježio jedno razdoblje HDZ-a i stvorio od pokreta europsku demokršćansku stranku".

Slično mišljenje Milinović ima i o ministru Božidaru Kalemti za kojeg je prizano da ima jači politički background u HDZ-u od Damira Polančeca.

"Kalmeta nije teret Vladi, nego SDP-u jer zajedno sa mnom i Antom Kulušićem i ostalim predsjednicima općinskih i gradskih odbora osvaja deset mandata u devetoj izbornoj jedinici, toga se SDP boji", kaže Milinović u razgovoru za Novi list.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika