17.12.2009. / 11:45

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Vidošević obajvio donatore: U kampanji dosad potrošio 3,5 milijuna kuna

Vidošević stožer izvijestio je kako je na njegov žiro-račun do 15. prosinca ukupno donirano oko 3,7 milijuna kuna, i od građana i od pravnih osoba

Nadan VidoševićNadan VidoševićNezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević objavio je danas privremeno izvješće o financijskim troškovima svoje kampanje, prema kojem je do sada putem donacija prikupio oko 3,7 milijuna kuna, a od 2. rujna do 16. prosinca u kampanji je ukupno potrošio gotovo 3,5 milijuna kuna.

Većina novca utrošena na zakup prostora u medijima, a do kraja kampanje Vidošević planira utrošiti još dva milijuna, kako bi ukupni trošak na kraju iznosio planiranih 5,5 milijuna kuna, izvijestio je na konferenciji za novinstvo u Zagrebu.

Popis donatora

Vidošević je na konferenciji također predstavio neke od donatora kampanje, te je najavio da će popis svih donatora biti objavljen nakon prvog kruga predsjedničkih izbora.

"Prvi dan kada sam najavio kampanju objavio sam svoju imovinsku karticu što drugi kandidati nisu, a sada moj stožer objavljuje i popis donacija", rekao je Vidošević te dodao da je neke od donatora danas upoznao po prvi puta.

"Zahvaljujem se svima koji su imali hrabrosti podržati nezavisnog kandidata jer su bili suočeni sa strahom hoće li zbog toga imati posljedice", kazao je.

Izbjegavanje estradizacije

Napomenuo je kako u kampanji nastoje biti maksimalno racionalni i govoriti o stvarnim problemima te izbjeći estradizaciju.

Vidošević stožer izvijestio je kako je na njegov žiro-račun do 15. prosinca ukupno donirano oko 3,7 milijuna kuna, i od građana i od pravnih osoba.

Uplatama do 50 tisuća kuna prikupljene su gotovo 492 tisuće kuna od fizičkih osoba te 877 tisuća kuna od pravnih osoba - što je ukupno 1,4 milijuna kuna.

Među donatorima Hanžek i Foretić

Iznos od 50 do 90 tisuća kuna Vidošević je prikupio samo od građana koji su tako na njegov žiro-račun uplatili 1,4 milijuna kuna, dok je donacijama između 90 i 200 tisuća kuna od tvrtki prikupljen 300 tisuća kuna. Donacijama višim od 200 tisuća prikupljeno je 664 tisuća kuna.

Među donatorima su i Nikola Hanžek iz karlovačke Lana tiskare koji je donirao 100 tisuća kuna te Goran Foretić iz tvrtke Comuputers system koji nije želio iznijeti donirani iznos. Napomenuo je kako je danas prvi puta upoznao Vidoševića, dodavši kako tog kandidata podržava jer smatra da može pomoći u gospodarskoj bitki koja predstoji Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
24/9/09

mrone4one, 17.12.09. 21:20

Transparentno, iskreno, pošteno i hvale vrijedno. Radi toga će biti predsjednik.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika