17.12.2009. / 14:50

Autor: Hina

Promjene u Upravi T-HT-a početkom 2010., Mudrinić i dalje na čelu kompanije

U Upravu T-HT-a vraća se Johan Busé koji će preuzeti ulogu glavnog direktora za privatne korisnike

Ivica MudrinićIvica MudrinićU Upravi T-Hrvatskog telekoma (T-HT) početkom iduće godine nastupit će promjene slijedom reorganizacije kompanije i osnivanja jedinica za privatne i poslovne korisnike, a nakon pripajanja T-Mobilea Hrvatska d.o.o. HT-u, što bi trebalo završiti krajem ove godine, izvijestili su danas iz T-HT-a.

Promjene u Upravi utvrdio je na svojoj jučerašnjoj sjednici Nadzorni odbor HT-a, a nova će interna organizacija slijediti korisničku segmentaciju, kaže se u priopćenju, za razliku od dosadašnje organizacije prema tehnologiji.

Vraća se Johan Busé

Tako će u novoj internoj organizaciji HT-a dvije ključne poslovne jedinice biti usmjerene na privatne odnosno poslovne korisnike, a odgovornost za ta područja dobivaju dva člana Uprave.

Sadašnja članica Uprave i glavna operativna direktorica T-Coma (poslovne jedinice T-HT-a za nepokretnu mrežu) Irena Jolić Šimović preuzet će funkciju glavne operativne direktorice za poslovne korisnike. Odgovorna će biti i za Poslovnu jedinicu za poslovne korisnike, što uključuje prodaju, marketing, korisničke usluge, veleprodaju te ICT rješenja za te korisnike.

Bivši član Uprave i glavni direktor za marketing T-Mobilea Hrvatska (na toj funkciji bio od 2006. do 2008.) Johan Busé imenovan je članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za privatne korisnike, te će biti odgovoran za Poslovnu jedinicu za privatne korisnike, što uključuje prodaju, marketing i korisničke usluge.

Do povratka Buséa, Privatne korisnike vodi Mudrinić

Tu će funkciju Buse preuzeti 1. travnja 2010., čime se zapravo ponovo vraća u T-HT, i to iz Indonezije gdje trenutno radi kao glavni direktor za marketing njihovog 3G operatera Axisa.

Dok se on ne pojavi u Hrvatskoj njegove će dužnosti preuzeti predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a Ivica Mudrinić, koji će kao i dosadašnja tri člana Uprave zadržati svoje sadašnje funkcije u Upravi.

Osim Mudrinića to su još i Jürgen Czapran, koji ostaje glavni direktor za financije, Božidar Poldrugač, kao glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije, te Branka Skaramuča, kao glavna direktorica za ljudske resurse.

Promjenjena Uprava imat će tako šest članova (Mudrinić, Czapran, Buse, Jočić Šimović, Poldrugač i Skaramuča).

Vezane vijesti

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

'Hrvatska je u kritičnoj fazi, mora se mijenjati'

Na sjednici Nacionalnog vijeća za konkurentnost održanoj 12. lipnja 2012. godine imenovani su novi članovi Vijeća iz redova Vlade Republike Hrvatske,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika