17.12.2009. / 15:33

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Slučaj 'Otvoreno': 'Cenzure nije bilo, Hloverka nije tražila otkazivanje emisije'

Križanec je ustvrdila da Novak Srzić nije tražila otkazivanje ili vraćanje emisije i da je temu dogovorila sa zamjenikom urednice IP-a Draženom Majićem

Hloverka Novak SrzićHloverka Novak SrzićHTV-ova novinarka Sandra Križanec ustvrdila je danas da u sinoćnjoj emisiji "Otvoreno", u kojem je o slučaju Hypo Alpe Adria Banke govorio novinar Jutarnjeg lista Gordan Malić, nije bilo uredničkog propusta te je odbacila prigovore da nije pokušala doći do svih drugih relevatnih sugovornika.

Bivši premijer Ivo Sanader, za kojeg je Malić rekao da je od Hypo Banke dobio proviziju za posredovanje, odbacio je danas tu tvrdnju ustvrdivši da se radi o nedemokrastkom, neprofesionalnom huškačkom scenariju i prljavom poslu pa je pozvao vijeće HRT-a i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) da se očituju o tom slučaju u kojem se, kako navodi, nije dalo prilike da onaj o kome se govori iznese svoje mišljenje.

Pokušalo se doći do Sanadera

Križanec je na ad-hoc konferenciji za novinare na HRT-u, gdje je u tijeku sjednica Programskog vijeća HRT-a, rekla da je pokušala doći do svih relevatnih sugovornika, pa i Sanadera s kojim su pokušali stupiti u kontakt preko središnjice HDZ-a, glasnogovornice HDZ-a i Sanaderovog osobnog prijatelja i saborskog zastupnika Frane Matošića.

Također su, kaže, kontaktirali DORH, koji im je poslao šturo priopćenje, MUP, bivšeg predsjednika Hypo Banke i Miroslavu Kutlu koji je odbio gostovati.

Križanec kaže da je tada odustala od teme o Hypo Banci jer nisu dogovorili gostovanje drugih sugovornika osim Malića. Temu je odlučila vratiti na ekran nakon što se ponovno čula s Malićem koji joj je rekao da o tom slučaju ima neke dokumente koji nisu objavljeni u javnosti. No, kaže, odlučila je da se ide u skraćenom terminu od 10 minuta.

Skraćeni termin

Križanec je ispričala da ju je oko 19 sati nazvala glavna urednica Informativnog programa (IP) HTV-a Hloverka Novak Srzić i da su se složile da je neprofesionalno da se ide "jedan na jedan" te da je bolje da se ide u skraćenom 10-minutnom terminu.

Križanec je ustvrdila da Novak Srzić nije tražila otkazivanje ili vraćanje emisije i da je temu dogovorila sa zamjenikom urednice IP-a Draženom Majićem.

"Da je bilo pritisaka ili cenzure ja bi odlučila hoću li emisiju voditi", kazala je Križanac, dodavši da je na hodniku plakala iz osobnih razloga o kojima ne želi govoriti.

Istraga Hloverke

Komentirajući izjavu Sanadera, koji je najavio preispitivanje moguće tužbe, HRT-ov glasnogovornik Danko Družijanić rekao je da će se HRT o tome očitovati ako dobiju tužbu.

Članica Programskog vijeća HRT-a Sanja Modrić ranije je danas na sjednici tog tijela zatražila od privremenog glavnog ravnatelja HRT-a Josipa Popovca da istraži je li Novak Srzić intervenirala u program.

"Ako smatrate da se Novak Srzić ne može očitovati jer je na bolovanju onda molim da ne intervenira u program, a ja imam informaciju da to radi čitavo vrijeme i da je jučer intervenirala vezano uz emisiju Otvoreno", rekla je Sanja Modrić.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika