17.12.2009. / 15:40

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Vlada na sudu: Sindikat državnih službenika najavljuje tužbe zbog božićnica

Sindikat će početkom idućeg tjedna svojim članovima dostaviti punomoći za pokretanje postupka mirenja, odnosno sudskih postupaka radi isplate božićnice u iznosu koji im pripada sukladno važećem Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

Predsjednik SDLSN-a Boris PlešaPredsjednik SDLSN-a Boris PlešaSindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske najavio je danas da će u ime svojeg članstva podizati sudske tužbe zbog Vladine odluke da ne isplate božićnice u ugovorenom iznosu od 1250 kuna.

Iako je premijerka Jadranka Kosor tijekom jučerašnjeg susreta s predstavnicima sindikata u javnim i državnim službama najavila Vladinu odluku o isplati božićnice u dva dijela - 625 kuna u prosincu i 625 kuna u ožujku, Vlada je danas donijela odluku samo o isplati božićnice od 625 kuna, ističe sindikat u priopćenju.

Zbog tužbi zagušen pravosudni sustav

Kako se u odluci ni ne spominje eventualna isplata drugog dijela božićnice do punog iznosa od 1250 kuna, sindikat će početkom idućeg tjedna svojim članovima dostaviti punomoći za pokretanje postupka mirenja, odnosno sudskih postupaka radi isplate božićnice u iznosu koji im pripada sukladno važećem Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Sindikat se pritom ograđuje od posljedica koje će tisuće sudskih sporova imati po državni proračun, ali i sam sustav pravosuđa koji će ponovno, kao u doba koalicijske vlade Ivice Račana, biti zagušen sudskim sporovima državnih i javnih službenika.

Stoga poziva Vladu da još jednom razmisli o posljedicama jednostranog smanjivanja prava na koje se obvezala važećim kolektivnim ugovorima, kaže se u priopćenju.

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika