17.12.2009. / 15:39

Autor: Hina

Matijašević: Hrvatsko je gospodarstvo slomljeno

Nipošto nam nije cilj obezvrijediti učinjeno, međutim smatramo da zaslužujemo mnogo više, istaknuo je Matijašević dodavši kako je i "bivši premijer bio mezimac medija, a znamo kako je sve završilo"

Ozren MatijaševićOzren MatijaševićHrvatsko gospodarstvo je totalno slomljeno, uz stalan pad zaposlenosti i pad proizvodnje od preko 10 posto, nelikvidnost koja doseže gotovo 20 milijardi kuna i rastući broj blokiranih poduzeća, što upućuje na nužnost hitnih i ozbiljnih zaokreta u hrvatskoj politici, upozorio je predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević na današnjoj konferenciji za novinare.

Nezaposlenost na razini Hrvatske dosegla je 15,5 posto, a u Osječko-baranjskoj županiji čak 23,1 posto, zbog čega je nužno ukidanje kriznog poreza, vraćanje stope PDV-a na 22 posto, te beskompromisni obračun s korupcijom i kriminalom uz oduzimanje protuzakonito stečene imovine.

Potrebna reforma državne uprave

Hrvatskoj su potrebni reforma državne uprave s točno određenim rokovima provedbe, prestanak rasprodaje poljoprivrednog zemljišta, agrarna politika zasnovana na jasnoj strategiji razvoja, te suvisla ekonomska politika, kazao je Matijašević.

Pozitivnim je ocijenio obračun s korupcijom i kriminalom, no to je ipak tek "površinski obračun jer se točno zna do koje mjere i koga se može dirati".

Domaća javnost, ovisna o interesima vlasničke strukture medija i opterećena pomanjkanjem tradicije slobodnih medija, "pubertetski se opčinjava potezima nove premijerke pripisujući joj zasluge za borbu protiv korupcije koja se uglavnom razotkriva upravo u njezinom dvorištu", rekao je Matijašević.

Nipošto nam nije cilj obezvrijediti učinjeno, međutim smatramo da zaslužujemo mnogo više, istaknuo je Matijašević dodavši kako je i "bivši premijer bio mezimac medija, a znamo kako je sve završilo".

Predsjednik HUS-a posebno je negativno ocijenio rad potpredsjednika Vlade i ministra financija Ivana Šukera, koji je prema njegovoj ocjeni nesposoban, o čemu svjedoče i Šukerovi dosadašnji potezi bez rezultata.

Vezane vijesti

'Vlada svjesno onemogućavala rad Dalmacijavina'

'Vlada svjesno onemogućavala rad Dalmacijavina'

Nakon što je prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću zamjerio uvredljiv odnos prema radnicima Dalmacijavina, Zračne luke Zagreb i Petrokemije,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika