17.12.2009. / 16:20

Autor: Hina

Berlusconi: Ostat će mi dvije stvari - mržnja nekih, a ljubav mnogih Talijana

Ako se nakon ovoga "poveća svijest o potrebi umjerenijeg govora, poštenijeg u talijanskoj politici, bol neće biti beskorisna", dodao je Berlusconi

Silvio Berlusconi nakon izlaska iz bolniceSilvio Berlusconi nakon izlaska iz bolniceSilvio Berlusconi napustio je u četvrtak milansku bolnicu gdje se liječio nakon što ga je u nedjelju napala duševno poremećena osoba i u izjavi dostavljenoj medijima, smjesta pozvao javnost na dijalog kako bi se smirilo političko ozračje.

"Ostat će mi dvije stvari vezane uz te dane - mržnja nekih, a ljubav mnogih Talijana", izjavio je Berlusconi u poruci pozivajući da se "otvori nova era dijaloga".

Ako se nakon ovoga "poveća svijest o potrebi umjerenijeg govora, poštenijeg u talijanskoj politici, bol neće biti beskorisna", dodao je Berlusconi.

Na račun svojih pristaša kao i protivnika, izrazio je "odlučnost da krene naprijed s još više snage i odlučnosti nego prije na putu slobode", i "nastavi reforme koje Talijani od nas traže".

Berlusconija je posred lica u nedjelju po završetku političkog mitinga udario replikom milanske katedrale Massimo Tartaglia (42), koji se već deset godina liječi od duševnih poremećaja. U napadu mu je razbijen nos, slomljena dva zuba i ozlijeđena gornja usnica.

Oporavak u privatnoj klinici u Švicarskoj

Talijanski premijer uskoro će otputovati na oporavak u privatnu švicarsku kliniku u mjestu Gravesanu, u južnom kantonu talijanskoga govornog područja Ticinu, rekao je u četvrtak gradonačelnik mjesta za frankofoni list Le Matin.

"Talijanski ministar stići će ovdje u Gravesano na oporavak, a boravit će u privatnoj klinici Ars Mecia", rekao je gradonačelnik Carlo Zoppi za švicarski frankofoni list. "Očekujemo ga u predstojećih nekoliko dana", kazao je gradonačelnik mjesta u kojemu stalno živi oko 1.200 stanovnika.

Berlusconi je iz milanske bolnice, u koju je primljen nakon napada u nedjelju, pušten u četvrtak. Njegov osobni liječnik Alberto Zangrillo, rekao je novinarima kako se talijanski premijer mora odmarati i izbjegavati "bilo kakav javni politički angažman ili javno pojavljivanje" tijekom predstojećih petnaestak dana.

Le Matin piše kako je Berlusconi u klinici Ars Medica već boravio 2003., kada je ondje obavio niz estetskih kirurških zahvata.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika