17.12.2009. / 19:05

Autor: Martina Čizmić

TotusOpiniometar: Josipović i dalje na vrhu, prati ga Vidošević

Prema dosadašnjim rezultatima pretpostavka je da će o izboru trećeg predsjednika RH odlučivati 58,6 posto birača

Ivo JosipovićIvo JosipovićSvega je desetak dana ostalo do prvog kruga predsjedničkih izbora, a prema istraživanju koje je provela agencija TotusOpiniometar, gotovo trećina građana još uvijek ne zna za koga će glasovati.

U odnosu na ispitivanje obavljeno tjedan dana ranije, na uzorku od 1500 građana, kandidat SDP-a Ivo Josipović blago je povećao svoju prednost pred drugoplasiranim Nadanom Vidoševićem. Njih su dvojica ujedno i najizgledniji kandidati za ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora i mjesto na Pantovčaku.

Četvero kandidata dobiva manje od 2 posto podrške

Josipovića tako trenutno podržava 19,2 posto ispitanih, dok bi za Vidoševića glasalo njih 13,5 posto. Zanimljivo je da se na treće mjesto ponovno probio kandidat HDZ-a Andrija Hebrang sa 6,8 posto glasova, dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić skliznuo na četvrto mjesto sa 6,3 posto.

Peto mjesto s 5,5 posto glasova ispitanika zauzima kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić, dok je na šestom mjestu Dragan Primorac s 3,3 posto. Na sedmom mjestu slijedi Damir Kajin (IDS) s 2,2 posto, a zatim na osmom Vesna Škare Ožbolt s 1,2 posto.

Ostali kandidati dobivaju podršku od ukupno 2 posto građana: Josip Jurčević 0,7 posto, Miroslav Tuđman 0,7 posto, Boris Mikšić 0,4 posto i Slavko Vukšić 0,2 posto glasova. Prema dosadašnjim rezultatima pretpostavka je da će o izboru trećeg predsjednika RH odlučivati 58,6 posto birača.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
24/9/09

mrone4one, 17.12.09. 21:13

U drugom krugu Vidošević pobjeđuje Josipovića na temelju programa. Očigledno je Josipović ostao ukopan u mjestu.


registracija
8/8/09

tovar62, 18.12.09. 09:24

izgleda svi dobivaju koji su u Hagu svjedocili protiv Domovine sramotno po krscanstvo i katolicanstvo da vodi Agnostik i da je jos uvjek tako jaka Udba,jadna drzava......a i nepismeni narod


registracija
16/6/09

Trenk, 18.12.09. 10:25

Lijepo.
Bilo koji od ova dva kandidata moze dostojno i pristojno predstavljati Hrvatsku, a ohrabrujuca je i cinjenica da gradjani konacno razumiju da zapjenjeni nacionalisti, populisti i klerici ovoj zemlji ne mogu donijeti nista dobro.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika