17.12.2009. / 19:57

Autor: Hina

Braniteljske udruge osuđuju uhićenja Sačića

Željko Sačić, bivši pomoćnik zapovjednika Specijalne policije i haškog optuženika generala Mladena Markača uhićen je danas u Zagrebu, zbog spriječavanja dokazivanja

Željko SačićŽeljko SačićPredstavnici nekoliko braniteljskih udruga na konferenciji za novinare osudili su današnje uhićenje Željka Sačića, bivšeg pomoćnika zapovjednika Specijalne policije i haškog optuženika generala Mladena Markača.

Predsjednica udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski Slavica Hruškar rekla je kako je "duboko ožalošćena" uhićenjem Sačića i takvim pristupom vlasti hrvatskim braniteljima. Sačić je časno i do kraja odradio svoju zadaću u obrani hrvatskog suvereniteta, rekla i istaknula kako bi se svi hrvatski branitelji odazvali na sve sudske pozive, a ne da ih se "privodi kao najveće kriminalce".

Ovih dana se događaju neke čudne stvari, rekla je i dodala kako ih se "očito se želi umiriti nekim represivnim aparatom". "Ne znamo što se događa i to izaziva veliku uznemirenost među braniteljima", rekla je Hruškar uputivši niz kritika zbog takvog postupanja prema braniteljima hrvatskoj vlasti i posebno predsjedniku Stjepanu Mesiću.

Uhićenja branitelja - spektakl

"Pozivam dragovoljce Domovinskog rata, probudite se jer ovo nije više za izdržati", rekla je Hruškar.

Predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih Ivan Pšenica podsjetio je da je i nedavno bilo uhićenja hrvatskih branitelja, ocijenivši to spektaklom. Rekao je kako hrvatska vlast, koju smatra "dodvorničkom Europskoj uniji", u pogledu tzv. "topničkih dnevnika" inzistira na nečem što vjerojatno ne postoji. Danas na žalost Haaški sud štiti hrvatske generale od hrvatske vlasti, rekao je Pšenica dodavši da "hrvatska vlast nije dobila mandat da Hrvatsku učini podatnom, već poželjnom zemljom za ulazak u Europsku uniju".

Osudi uhićenja Željka Sačića pridružio se i predsjednik Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Zagreba i Zagrebačke županije Ivan Pandža, koji se složio s ocjenom da se hrvatska vlast ponaša dodvornički prema Haaškom sudu. On se upitao i što rade čelnici raznih braniteljskih i stradalničkih udruga.

Željko Sačić, bivši pomoćnik zapovjednika Specijalne policije i haškog optuženika generala Mladena Markača uhićen je danas u Zagrebu. Njegov branitelj Zvonimir Hodak rekao je da su mu policajci rekli da je uhićen zbog kaznenog djela spriječavanja dokazivanja.

Ravnateljstvo policije popodne je izvijestilo da je policijskom istragom ubojstva petero civila u selu Gruborima nakon akcije "Oluja" 1995. obuhvaćeno 17 osoba, među kojima je pet aktivnih pripadnika MUP, izvijestilo je poslijepodne Ravnateljstvo policije.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

registracija
17/12/09

konjica, 17.12.09. 20:21

Četnike i njihove istomišljenike nitko ni ne pita za agresiju,pokolje civila,vočin,škabrnja,banija itd.
Živim li ja uopće u Hrvatskoj,tko nas to jebe,po kojoj cjeni i u koju svrhu.


registracija
27/8/09

Lujo1, 17.12.09. 23:51

I zato sam već davno (kad sam shvatio da smo izdani) napisao svojem malom sinu u "mojim uspomenama": Sine kad opetovano dođe do rata (a doći će!) ne budi budala kak je bil tvoj tata i ne idi braniti Domovinu jer to ne postoji, već lijepo pravac Munken i Muenkenska bojna, pa udri po birtijama "hrvatovati", a kad sve prođe lijepo se vrati i udri po budalama (poput tvojeg oca) koji su išli dragovoljno braniti Domovinu. Sine ne ćini grešku poput tvojeg budalastog oca!!


registracija
16/6/09

Trenk, 18.12.09. 18:02

Nije Predsjednik Mesic urlao po Splitskoj Rivi, zajedno sa svim ovim braniteljskim marion
etama,a iza toga locirao,uhapsio i transferirao. Poslije svega tog ne cuh niti jednu jedinu rijec branitelja. Zao mi je ali u ovih 15 godina od prestanka rata tzv. branitelji nisu napravili niti jedno djelo s kojim bi se ponosili. Na zalost dopustili su da oni koji su gori od cetnika, opljackaju i pokradu zemlju za koju su njihovi posteni suborci dali svoje zivote i neka im je vjecna slava-oni su ponos postene Hrvatske . Samo je zalosno sto grupa branitelja svojih sinekura, svaki put kad se ugrozava interes onih koji su ih kupili pokradenim novcem, stvaraju pogresnu sliku o populaciji koja je stvarno stvarala dobro za sve nas i generacije koje ce stasati.
Ctnici jesu pocinili nevidjeno zlo, ali ne zelim da nas se svako malo poredi sa tim zvjerima izjavama " Mi smo zbog toga sto su i oni". Onaj ko je ubijao nevine civile, ne moze biti branitelj nase zemlje-to je zlocinac. I zato dok sudstvo ne zavrsi svoj posao, a cini mi se da konacno krece pravim putem treba sacekati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika