17.12.2009. / 20:01

Autor: Hina

Nesreća zrakoplova Air Francea: Preporučuju se promjene na crnim kutijama

Izvješće BEA-e preporučuje da bi emitori signala na crnim kutijama trebali biti prilagođeni da odašilju signal 90 umjesto sadašnjih 30 dana kako bi se dalo više vremena za operacije traženja

Crne kutije Air Francea nikada nisu bile nađeneCrne kutije Air Francea nikada nisu bile nađene"Crne kutije" u zrakoplovima trebale bi biti prilagođene da emitiraju signale duže vrijeme kako bi se olakšala potraga za snimkama leta nakon pada u more, rekli su u četvrtak stručnjaci koji istražuju lipanjsku nesreću zrakoplova Air Francea.

Nastojanja francuskih vlasti nadležnih za zrakoplovne nesreće (BEA) da utvrde razlog pada zrakoplova koji se na letu od Rio de Janeira do Pariza 1. lipnja srušio u Atlantik ometena su nemogućnošću nalaženja snimke leta u crnoj kutiji koja se nalazi na morskom dnu.

Potraga se nastavlja u veljači 2010.

Nova pretraga mora bit će pokrenuta u veljači 2010. u nadi da će se naći crne kutije ili barem još dijelova zrakoplova u kojem je poginulo 228 osoba.

"U ovoj fazi, unatoč opsežnim analizama koje je provela BEA na temelju raspoloživih informacija, još uvijek nije moguće razumijeti uzroke i okolnosti nesreće", kaže posljednje izvješće BEA-e.

Izvješće BEA-e preporučuje da bi emitori signala na crnim kutijama trebali biti prilagođeni da odašilju signal 90 umjesto sadašnjih 30 dana kako bi se dalo više vremena za operacije traženja.

Vezane vijesti

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Dva privatna zrakoplova sudarila su se u nedjelju iznad kanadske pokrajine Saskatchewana, pri čemu je poginulo svih pet osoba u objema letjelicama,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika