17.12.2009. / 20:46

Autor: Ana Smrečki

Na pomolu još jedna afera: Državno odvjetništvo bavi se Croatia Leasingom

Posebno se istražuje posao u kojem je Croatia Leasing u srpnju prošle godine sklopio nekoliko ugovora sa jednom od spomenutih tvrtki Conforto Autom. Naime, toj su tvrtki unaprijed plaćeni auti, a koja do danas nisu isporučena

Mladen BajićMladen BajićDržavno odvjetništvo ušlo je u još jednu državnu tvrtku, Croatia Leasing koja posluje u sklopu Croatia osiguranja. Prema pisanju Večernjeg lista 'repovi' se vuku od bivše uprave na čijem je čelu bio Krešimir Dretar, koji je smijenjen prije četiri mjeseca. Na tu je funkciju tada došao Miro Marketić koji je prije mjesec dana dobio izvještaj revizije. U njemu se upozorava na nepodmirena potraživanja od 17 milijuna kuna.

Nova uprava na čelu s Mirom Marketićem i Zoranom Šangutom posjetila je i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Navodno se ne radi samo o nepodmirenom dugu, nego i o poslovima s tvrtkama Pupek d.o.o, Conforto Auto i Conforto Trgovina. Upravo se na tu temu oglasio i Hrvoje Vojković koji je na čelu Croatia osiguranja, koji tvrdi da je već podnio kaznene prijave protiv spomenutih tvrtki.

Unaprijed plaćeni auti od preko dva milijuna kuna nikada nisu isporučeni

Posebno se istražuje posao u kojem je Croatia Leasing u srpnju prošle godine sklopio nekoliko ugovora sa jednom od spomenutih tvrtki Conforto Autom. Naime, toj su tvrtki unaprijed plaćeni auti, a koja do danas nisu isporučena. Prema ugovoru, novi 'limeni ljubimci' trebali su bili isporučeni nakon godinu, odnosno tek u ovoj godini. Najčudnije u cijeloj priči je to što su automobili vrijedni preko dva milijuna kuna, plaćeni su godinu dana unaprijed, a još nisu ugledali 'svjetlo dana'.

Sličan scenarij i s tvrtkom Pupek i Conforto, kojima je Croatia Leasing također platio nabavu salonskih vozila. Te su dvije tvrtke, navodno dobile novac, nabavile vozila, prodale ih, a nisu nikad platile. Tadašnji predsjednik uprave Krešimir Dretar opovrgava bilo kakvu umiješanost u navodne afere. Poručuje da nije mogao znati sve detalje svakog ugovora.

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 17.12.09. 21:36

DORH će morati zaposliti još ljudi. Ako ovako nastave više neće moći pratiti koja je afera gdje i tko je u kojoj aferi!


registracija
27/8/09

Lujo1, 17.12.09. 21:56

davor12345, 17.12.09. 21:36 - davor1 ne budi naivan, pa taj DORH nije (koliko ja znam) niti jednu jedinu "aferu" rasčistio, ali ih je zato jako puno gurnuo "pod tepih" i zataškao ili zastarom ili krivom procedurom, pa ih sudovi nisu uzeli ozbiljno - i to afere u kojima su im novinari sve "nacrtali"! A o slućajevima lopovluka koje je DORH otkrio i procesuirao (za kaj je prije svih i prije svega plaćen)nema ni slova. Prema njihovim rezultatima "rada" njih je i ovak puno preveć, a ne vidim nikakvog znaka da se nekaj mijenja - ove "istrage" su bjelodano farsa i cirkus za naivne!!


registracija
27/7/09

columbo, 18.12.09. 00:43

Ovaj DORH, izgleda mi, sluzi jedino kao zbirno mjesto evidencije kriminala, a ucinak, zna se...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika