17.12.2009. / 21:18

Autor: Ana Smrečki

Afera 'Spice': Polančeca ispitala policija, zaradio tek kaznu za parking

Hoće li policijska istraga na kraju dovesti do Polančeca, sa sigurnošću nitko ne može potvrditi. Nakon ispitivanja policije, na mjerodavnim je institucijama da poslože sve 'kockice' na pravo mjesto. Dodajmo još da je Polančeca nakon ispitivanja ispred policijske zgrade u Koprivnici dočekao neugodno iznenađenje. Očito je zbog cijele situacije, koja nije nimalo ugodna, zaboravio platiti parking, pa je zaradio kaznu od 40 kuna

Damir PolančecDamir PolančecBivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec danas je bio na policiji. Polančec je prije nešto manje od dva mjeseca otišao sa svojih funkcija u Banskim dvorima zbog sumnji u malverzacije u vezi s kupnjom dionica koprivničke Podravke. Polančec je bio na ispitivanju u koprivničkoj policiji, bez pratnje odvjetnika, pa se pretpostavlja da nije osumnjičen. Večernji list dobio je neslužbenu potvrdu da je bivši član Vlade Jadranke Kosor bio na ispitivanju zbog afere 'Spice' kojom je Podravka oštećena za preko 300 milijuna kuna.

Kada je objavio da odlazi iz Vlade, Polančec je pojasnio da je za probleme u Podravki doznao tek nedavno, kad su na vidjelo izišli sumnjivi kreditni plasmani splitskom SMS-u. No, Miroslav Vitković trenutno vodeći Podravkin menadžer misli drukčije. S USKOK-om je podijelio svoje sumnje u istinitost Polančecovih tvrdnji, istaknuvši da sigurno zna više nego što želi javno priznati.

Polančec u Zagrebu održavao tajne sastanke s 'ekipom' koja je danas iza 'rešetaka'

U svojem iskazu USKOK-u Vitković je rekao da ima informacije da je Polančec od kada je u Vladi održao niz tajnih sastanaka s dijelom Podravkina vodstva. Na tim se sastancima, navodno krojio plan za preuzimanje vlasničke kontrole nad Podravkom. Na tim su sastancima, kako tvrdi Vitković, u zagrebačkim hotelima sudjelovali tadašnji čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović, koji se danas nalaze u Remetincu.

Hoće li policijska istraga na kraju dovesti do Polančeca, sa sigurnošću nitko ne može potvrditi. Nakon ispitivanja policije, na mjerodavnim je institucijama da poslože sve 'kockice' na pravo mjesto. Dodajmo još da je Polančeca nakon ispitivanja ispred policijske zgrade u Koprivnici dočekao neugodno iznenađenje. Očito je zbog cijele situacije, koja nije nimalo ugodna, zaboravio platiti parking, pa je zaradio kaznu od 40 kuna.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 17.12.09. 21:37

A je kazna Isukrsta ti. Četerest kuna! Baš me zanima kuliko bi ja platija da san tamo bija?


registracija
24/11/09

friz, 17.12.09. 22:39

Pojavio se i glavni "dirigent"Remetinačkog orkestra.Zar policija nema DETEKTOR LAŽI?I vrabci na krovu u KC znaju da je debelo umoćen.Bez njega se u Podravki niti grincajg nije mogao kupiti,sve segmente je ON kontrolirao.Šta se radi cirkus od toga.SVE JE TRANSPARENTNO!!


registracija
11/12/09

excalibur, 17.12.09. 22:52

Na žalost kod nas se prema zakonu poligraf se tijekom istrage može koristiti samo uz pristanak osumničenjika a i tada nema snagu dokaza. Naravno, cijelo klupko zla moguće je razmotati samo je pitanje da li je to realno moguće i do koje mjere kada je notorna činjenica da je KRA-DE-SE decenijama u policiju i pravosuđe instalirao "svoje ljude"


registracija
24/11/09

friz, 18.12.09. 16:32

odlično excalibur,ako nekome ponudiš poligraf,a on odbije,onda je tek sumljiv i nakon toga se istraga mora produbiti.Pošten i nevin će lako pristati na poligraf, jer se nema čega bojati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika