17.12.2009. / 22:18

Autor: Ana Smrečki

Božićni domjenak u Banskim dvorima: Partneri nisu probali premijerkine kolače

Premijerka je trebala napraviti 'bijelo brdo', no šuška se da zbog brojnih obveza nije uspjela ispeći kolače za kolege iz Vlade i HDZ-a. Organizaciju je prepustila Božidaru Pankretiću koji je bio glavni i odgovorni za ovogodišnji božićni domjenak u Banskim dvorima

Premijerka Kosor sa svojim ministrima u Banskim dvorimaPremijerka Kosor sa svojim ministrima u Banskim dvorimaKao što je i obećala, premijerka Kosor danas je koalicijske partnere pozvala u Banske dvore na božićni domjenak. Umjesto bogatog i skupog cateringa premijerka Kosor koalicijskim partnerima zadala je domaću zadaću. Baš kao prošle godine, kada još nije ni sanjala da će biti premijerka, u Ministarstvu branitelja organizirala je sličan domjenak.

Većinu namirnica članovi Vlade i stranke donijeli su još u srijedu, no kako bi pokazali da štede, političari su namirnice kupili svojim novcem ili su ponijeli od kuće, no čini se da je stiglo više alkohola nego hrane. Nazif Memedi donio je tri litre Jegera, Vladimir Šeks litru šljivovice i komovice, SDSS-ovci 10 butelja kvalitetnog vina iz Baranje, a vino iz svojeg domaćinstva donio je i Petar Čobanković.

Glavni organizator domjenka Božidar Pankretić

Novi čelnik HSLS-a Darinko Kosor donio je šest boca, kako je rekao, jeftinog pjenušca. Njegova prethodnica Đurđa Adlešić donijela je domaće rezance za domaću juhu, ali i šest štruca kruha. HSS-ovci su nabavili odojak, a za 'zelenjavu' se pobrinuo Šemso Tanković. Šef Sabora Luka Bebića ponio je svoje maslinovo ulje, za koje je, kako je sam rekao, dobio dvije zlatne medalje.

Bilo je tu i deserta. Zdenka Čuhnil donijela je domaćeg sira i vrhnja. Marina Matulović-Dropulić i Ivan Jarnjak bili su zaduženi za zagorske štrukle. Božo Biškupić poslao je iz svojeg ministarstva orahnjaču. Premijerka je trebala napraviti 'bijelo brdo', no šuška se da zbog brojnih obveza nije uspjela ispeći kolače za kolege iz Vlade i HDZ-a. Organizaciju je prepustila Božidaru Pankretiću koji je bio glavni i odgovorni za ovogodišnji božićni domjenak u Banskim dvorima.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
12/12/09

atila36, 18.12.09. 07:14

Koja farsa.Pa ova predstava za narod nije trebala biti organizovana na ovakav način,jer je ispalo jako degutantno.Idu ministri pred novinare da pokazuju šta donose i time nam svima pokazuju svoju "skromnost".Neće budžet uštediti na domjenku,nego će dobiti mnogo na izboru sposobnih ministara i zameni ovih uspavani.Trebaju nam ministri koji će pokrenuti ulaganju u privredu,zaposliti narod i stvoriti pare i za punu božićnicu i za ministarski domjenak.A što se tiče predsednice Vlade,neka ona radi svoj posao,a ostavi slastičarima da se bave kolačima.


registracija
28/2/08

lepiaf, 18.12.09. 09:40

a zasto domjenak (koji je u radno vrijeme) podrazumijeva ispijanje litara alkohola? dali time salju poruku svima ostalima?


registracija
26/11/09

abar, 18.12.09. 09:50

Koja prodaja magle,pa to nema nigdje...još jedan dokaz da je država-kikiriki,sami igrokazi za sebe i uvjeravnje raje kako nam je sve super sa ovakvom vlašću


registracija
16/11/09

simo, 18.12.09. 22:25

Krenulo je sa pitanjem i velikom radoznalošću novinara koji kao mali mješanci trčkaraju za premijerkom i ministrima.Gospođo Premijerko,gospođo premijerko,koliko ćete ove godine potrošiti na domjenku upita radišna novinarka premijerku?I onda da Premijerka umiri vas koji se brinete za državnu lovu kaže :donjeti ćemo svoju klopu.Onda isti oni mješanci ČEKAJU ispred vlade i zaviruju u vrećice.Kužiš razliku?


registracija
16/11/09

simo, 18.12.09. 22:27

Možda su trebali na sporedni ulaz, da vas ne uzruja Barba Luka jer je donio maslinova uja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika