18.12.2009. / 09:43

Autor: Martina Čizmić

Uz premijerku: HSLS i SDSS odlaze iz Vlade ako se Sanader vrati

Slično tvrde i u HSLS-u iz kojeg stižu najave da će novi šef Darinko Kosor svojoj rođakinji na čelu Vlade jasno reći kako je potpuno neprihvatljivo da Sanader sudjeluje u bilo kakvim odlukama

Đurđa Adlešić i Darinko KosorĐurđa Adlešić i Darinko KosorKada je HDZ pobijedio na parlamentarni izborima, bilo je jasno da neće moći sastaviti vladu bez koalicijskih partnera. Upravo je sada bivši premijer Ivo Sanader odigrao veliku ulogu u pridobivanju HSLS-a i SDSS-a na HDZ-ovu stranu. No, čini se da je 'ljubav' između bivšeg premijera i koalicijskih partnera 'pukla'.

Naime, kako piše Večernj list, HSLS i SDSS spremni su napustiti vladajuću kolaciju ukoliko se Sanader vrati u aktivnu politiku. U krugovima bliskima premijerki Jadranki Kosor, takvo se stajalište tumači kao ogromna potpora njenom načinu vođenja države.

Stabilna koalicija = stabilan HDZ

"Pretpostavka stabilne koalicije je stabilan HDZ. Frakcijske borbe oslabile su SDP, a isto bi se moglo dogoditi i HDZ-u. Bilo bi to vrlo riskantno i nepopularno. A ako se to dogodi, Jadranka Kosor neće imati podršku samo svojih parnera, već i javnosti", stav je Milorada Pupovca iz SDSS-a, a prenosi Večernji list.

Slično tvrde i u HSLS-u iz kojeg stižu najave da će novi šef Darinko Kosor svojoj rođakinji na čelu Vlade jasno reći kako je potpuno neprihvatljivo da Sanader sudjeluje u bilo kakvim odlukama.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

registracija
18/11/09

canned, 19.12.09. 13:37

Vjerojatno je Đurđa procjenila da je vrijeme preći u novu ekipu i glumeći fikus ,kao do sad, primati debelu plaću.Nije još Đuli za mirovinu, još puno "pametnog " ima ona za reć.Zna li tko jel mužić još na iscrpljujučem poslu u Croatiji ?


registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.09. 09:45

odlazi dubre i povedi rodicu Suzy sa sobom,jer i ti si na daljinski....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika