18.12.2009. / 11:54

Autor: Hina

Ryanair prekinuo pregovore s Boeingom o kupnji 200 zrakoplova

Ryanair je izvijestio da će u 2010. nastaviti pregovarati s Boeingom o ranije planiranoj isporuci 48 zrakoplova

Ryanair planirao je kupiti 200 novih BoeingaRyanair planirao je kupiti 200 novih BoeingaIrski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair u petak je izvijestio da je prekinuo pregovore s američkim proizvođačem Boeingom o kupnji 200 zrakoplova zbog neslaganja oko cijene.

Ryanair je u priopćenju izvijestio da dogovor o kupnji 200 aviona iz serije B737-800 koji su trebali biti isporučeni između 2013. i 2016. na kraju ipak nije postignut.

Avioprijevoznik je objavio da će sredstva izdvojena za nabavu zrakoplova biti vraćena dioničarima ali nije pojasnio hoće li to učiniti kroz isplatu viših dividendi, izdavanje novih dionica ili na neki drugi način.

Sredstva vratiti dioničarima

"Vjerujem da je primjereno vratiti taj višak sredstava dioničarima ukoliko ih ne možemo uporabiti za kupnju zrakoplova", izjavio je u priopćenju kompanije izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary.

Dodao je da žale što su produljeni pregovori s Boingom o kupnji na kraju propali i što nisu okončani rezultatom koji bi zadovoljio obje strane.

Ryanair je izvijestio da će u 2010. nastaviti pregovarati s Boeingom o ranije planiranoj isporuci 48 zrakoplova.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika