18.12.2009. / 13:58

Autor: Martina Čizmić

Hakeri napadaju: Twitter na udaru Iranian Cyber Army

SAD smatra da kontroliraju i upravljaju internetom, ali oni to zapravo ne rade. Mi kontroliramo i upravljamo internetom našim snagama...

Twitter su napali iranski hakeriTwitter su napali iranski hakeriKorisnici internetskog mikro bloga Twittera neugodno su se iznenadili kada su noćas otkrili da ne mogu pristupiti svom Twitter profilu.

Naime, kada su pokušali pristupiti stranici pojavila im se slka zelene zastave sa arapskim znakovima i natpisom "Iranian Cyber Army".

Iako se u Twitteru još nisu službeno očitovali o napadu, stranica je bila nedostupna gotovo sat vremena.

Grupa koja se naziva "Iranian Cyber Army" ostavila je i poruku u kojoj pišu kako "SAD smatra da kontroliraju i upravljaju internetom, ali oni to zapravo ne rade. Mi kontroliramo i upravljamo internetom našim snagama...".

Zanimljivo je da je upravo Twitter odigrao veliku ulogu kada su tijekom ovog ljeta u Iranu bili veliki prosvjedi i cenzura medija o događajima u toj zemlji. Tada su jedine informacije iz Irana dolazile upravo preko Twittera i YouTubea, stoga se nagađa da autori ovog napada možda čak ni nisu iz Irana.

Vezane vijesti

Hakeri napali britansko ministarstvo unutarnjih poslova

Hakeri napali britansko ministarstvo unutarnjih poslova

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu navečer da istražuje informacije o cyber napadu skupine Anonymous na njihovu internet… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika