18.12.2009. / 17:00

Autor: Nacionalova redakcija

Konačna potvrda: Gucić prodao Getro slovenskom Mercatoru

Ovim povezivanjem Mercator će povećati svoj tržišni udio na hrvatskom tržištu, u trgovačkoj branši proizvoda za svakodnevnu upotrebu na između 8 i 9% te time utvrditi svoj položaj drugog po redu najvećeg trgovca na tržištu

Getro i Mercator-H potpisali su danas ugovor o strateškom povezivanju, na temelju kojeg će Mercator preuzeti trgovačku djelatnost društva Getro na tržištu Republike Hrvatske, priopćeno je iz Mercatora.

"Strateško povezivanje uključuje preuzimanje robne marke Getro, dugoročni poslovni najam svih 16 trgovačkih centara Getroa i drugih poslovnih objekata ukupne površine više od 110.000 m2, a osim toga društvo Mercator-H će preuzeti i sve djelatnike", stoji u priopćenju.

Struktura transakcije je da Mercator preuzme poslovanje, opremu, brand i robne marke, kao i sve zaposlenike Getroa, dok će u vlasništvu Gucića ostati nekretnine za koje će Mercator sklopiti ugovor o dugotrajnom zakupu. U okviru transakcije, postignut je i dogovor oko ispunjenja obveza prema dobavljačima.

"Ovim povezivanjem Mercator će povećati svoj tržišni udio na hrvatskom tržištu, u trgovačkoj branši proizvoda za svakodnevnu upotrebu na između 8 i 9% te time utvrditi svoj položaj drugog po redu najvećeg trgovca na tržištu. Provedba strateškog povezivanja označava ostvarivanje zacrtane Mercatorove strategije rasta i ostvarivanje vizije najvećeg trgovca prehrambenih proizvoda u cijeloj regiji JI Europe", stoji u priopćenju.

Mercator će tako proširiti svoje poslovanje u Hrvatskoj na lokacije na kojima dosad nije bio prisutan i dodatno ojačati svoju poziciju. Sukladno dogovoru kupca i prodavatelja, financijski detalji ovog preuzimanja su povjerljivi.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika