18.12.2009. / 18:15

Autor: Totalsport

SP rukometašica: Rusija i Francuska za zlato

Rukometašice Rusije druge su finalistice Svjetskog prvenstva koje se održava u Kini. Braniteljice naslova u polufinalu su nadigrale olimpijske pobjednice i europske prvakinje Norvežanke sa 28-20

U finalu igraju Francuska i RusijaU finalu igraju Francuska i RusijaRukometašice Rusije druge su finalistice Svjetskog prvenstva koje se održava u Kini. Braniteljice naslova u polufinalu su nadigrale olimpijske pobjednice i europske prvakinje Norvežanke sa 28-20.

Ruskinje su slabije započele dvoboj, u 20. su minuti zaostajale tri gola (8-11), ali u tom su trenutku ubacile u višu brzinu, napravile seriju 8-0 i na poluvrijeme otišle s pet pogodaka prednosti (17-12).

U nastavku su rutinski sačuvale, štoviše i povećale prednost i plasirale se u treći uzastopni finale na svjetskim prvenstvima. U oba su prethodna, u St. Peterburgu 2005. i Parizu 2007., bile uspješne, a i u nedjelju će biti favoritkinje protiv Francuskinja koje su u ranijem polufinalu izbacile Španjolsku.

Najefikasnije su u ruskoj reprezentaciji bile Ljudmila Postnova sa šest i Emilija Turej s pet zgoditaka.

SP rukometašica, polufinale:

Francuska – Španjolska 27-23 (12-10)

Rusija – Norveška 28-20 (17-12)

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika