18.12.2009. / 18:13

Autor: Hina

Tadić prigovorio Mesiću zbog posjeta Kosovu i hrvatskog svjedočenja u Haagu

Beogradski mediji u petak i proteklih dana prenose kako će Mesić pred sam kraj svog predsjedničkog mandata posjetiti Kosovo 7. siječnja, kad Srpska pravoslavna crkva slavi Božić

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u Kopenhagenu je izrazio hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću primjedbe u povodu najava da će Mesić posjetiti Kosovo na dan kada se u Srbiji slavi pravoslavni Božić, prenijela je u petak srbijanska televizija.

"Dao sam mu jasne primjedbe na činjenicu da on namjerava na naš Božić putovati na Kosovo i Metohiju i zbog svjedočenja hrvatskog predstavnika u Međunarodnom sudu pravde", rekao je Tadić u izjavi srbijanskoj državnoj televiziji RTS.

Obojica predsjednika u Kopenhagenu sudjeluju na summitu UN o klimatskim promjenama.

'Mesićev posjet će zaoštriti odnose između Hrvatske i Srbije'

Tadić je dodao kako je istodobno izrazio želju da Srbija ima najbolje moguće odnose s Hrvatskom, ali da su primjedbe "više nego jasne" te da on očekuje što će nadležne hrvatske institucije učiniti u bliskoj budućnosti.

"U svakom slučaju, Srbija, kao ključni čimbenik stabilnosti u jugoistočnoj Europi, želeći dobre odnose s drugim državama, ima obvezu dati jasne primjedbe na ponašanje predstavnika drugih država kad je riječ o regionalnoj politici i kad su naši legitimni interesi na dnevnom redu", istaknuo je srbijanski predsjednik.

Beogradski mediji u petak i proteklih dana prenose kako će Mesić pred sam kraj svog predsjedničkog mandata posjetiti Kosovo 7. siječnja, kad Srpska pravoslavna crkva slavi Božić.

To će, navodi se, biti njegova posljednja vanjsko-politička aktivnost na mjestu predsjednika države što će, kako ističu srbijanski mediji, zaoštriti odnose između Hrvatske i Srbije.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 18.12.09. 19:33

Tadicu sta ocekujete od predsednika jedne drzave koji su uvek bili nacionalisti i sovinisti mozda zeli da objasni Taciju zasto proterali albance iz ljepe nase.


registracija
8/8/09

tovar62, 18.12.09. 20:45

e moj Tadicu mislis da je nama lako sa njim izdao je sve sta se da izdati kontra Hrvatske,,,,,,JUDA sa trideset srebrenjaka


registracija
30/9/09

davor12345, 19.12.09. 00:08

E tovare, svaka ti je na mistu! Samo da nam je vise takvih poput tebe! Rvacka bi nam cvala od lipote!


registracija
27/7/09

columbo, 19.12.09. 06:15

@davore,
posve sam suglasan s tobom. Da nam je vise ovakvih poput tovara , gdje bi nam bio kraj? Mene posebno veseli njegov osebujni stil pisanja, a sto tek kazati o visokoumnim mislima!? Steta, nepregledna steta, sto je kratak u javljanju...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika