19.12.2009. / 08:42

Autor: Hina

Jose Carreras: koncert u Areni bit će vrlo dirljiv događaj

Na koncertu će, uz glasovitog tenora, nastupiti sopranistica Celine Byrne, Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, Tony Cetinski, Akademski zbor "Ivana Gorana Kovačića" i djevojački zbor "Zvjezdice". Ukupno će nastupiti oko 300 sudionika, a probe traju već peti dan, rekao je ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Davor Žagar

Jose CarrerasJose CarrerasDanašnji koncert slavnoga španjolskog tenora Josea Carrerasa i gostiju u zagrebačkoj "Areni",' koji će biti i velika završnica humanitarnog projekta "Korak u život", na današnjoj je konferenciji za novinare najavljen kao velik emocionalni događaj za publiku i izvođače, jer je koncertom trebao ravnati nedavno preminuli maestro Vjekoslav Šutej.

Koncert će ujedno biti sjećanje na maestra Šuteja, rekao je Carreras, koji je dugo godina surađivao sa Šutejem.

Brojni gosti

Humanitarni projekt "Korak u život" organiziraju Rotary club Zagreb Kaptol, Koncertna direkcija Zagreb, pod glavnim pokroviteljstvom MasterCarda.

Na koncertu će, uz glasovitog tenora, nastupiti sopranistica Celine Byrne, Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, Tony Cetinski, Akademski zbor "Ivana Gorana Kovačića" i djevojački zbor "Zvjezdice". Ukupno će nastupiti oko 300 sudionika, a probe traju već peti dan, rekao je ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Davor Žagar.

Predsjednik Rotary cluba Mladen Hrgarek rekao je kako je to drugi humanitarni projekt "Korak u život" cilj kojega je pomoći štićenicima domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji, koji svoje daljnje školovanje žele nastaviti na fakultetima. Do sada su dodijelili 33 stipendije te očekuju da će tim dobrotvornim božićnim koncertom prikupiti znatna sredstva.

Hrvatska televizija također se uključuje u akciju sutra navečer od 18,30 do 19,30 sati, kad će emitirati dio prošlogodišnjega humanitarnog koncerta, održana u Ciboni, namijenjena za liječenje maestra Šuteja i Zakladu "Ana Rukavina". Gledatelji i građani u akciju se mogu uključiti pozivom na humanitarni broj telefona 060 9008, koji će biti aktivan do 31. prosinca.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika