19.12.2009. / 11:27

Autor: Hina

Pusić: Ovi izbori su prvi korak da se politika u Hrvatskoj duboko promijeni

Ako bude izabrana, bit će joj teško, što je ustavna obveza, napustiti HNS jer je to jedina stranka kojoj je ikad pripadala

Predsjednička kandidatica HNS-a Vesna Pusić na večerašnjem je predizbornom skupu u Čakovcu rekla da velik broj građana još nije odlučio za koga će glasovati, a najnovija televizijska sučeljavanja, koja su dala priliku ljudima da usporede kvalificiranost i stručnost kandidata, išla su u njezinu korist te je dodala da će joj preostale tv debate dati priliku da pridobije još više neodlučnih i izbori drugi krug.

Ovi izbori su, rekla je Pusić, prvi korak da se politika u Hrvatskoj duboko promijeni. Ovo je krizna situacija, a nemate osjećaj da vlada zna što radi, rekla je.

Ako bude izabrana, bit će joj teško, što je ustavna obveza, napustiti HNS jer je to jedina stranka kojoj je ikad pripadala.

Rekla je da je to stranka koju je u velikoj mjeri, zajedno s kolegicama i kolegama, izgradila i isprofilirala, ali bez obzira na istup iz stranke, njezina opća politička stajališta i pristup politici ostat će kakvi su bili i do sada. Jer, naglasila je Pusić, to nije nešto što je hinjeno i glumljeno.

Govoreći okupljenim građanima o jakoj bazi koju HNS ima u Međimurju, rekla je da je ta županija snažna utvrda narodnjaka i da je to dio Hrvatske u kojem očekuje najviše glasova od svih kandidata u prvom krugu. Ne prepustite svoj glas slučajnosti, poručila je Pusić, pozvavši sve one koji razumiju nove institucije u koje će Hrvatska ući da glasuju i izaberu prvu hrvatsku predsjednicu.

Čakovec će biti mjesto proslave ulaska u drugi krug, obećala je Pusić na kraju skupa.

Vezane vijesti

'Hrvatska je primjer za regiju'

'Hrvatska je primjer za regiju'

Hrvatska je na putu u Europsku uniju prošla dug i uspješan put reformi i njezin uspjeh može poslužiti kao primjer za druge zemlje regije, rekao je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika