19.12.2009. / 13:10

Autor:Hrvoje Šimičević

Foto: Što je bolje od Bandića? Bandić koji pjeva sa Kerumom i Stavrosom

Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić sinoć se na predizbornom skupu na Splitskoj Rivi nazočnima obratio samo s jednom rečenicom pozvavši ih da zajedno s njime pobijede na izborima 27. prosinca.

"Pobijedimo zajedno za naš Split, za našu Dalmaciju i našu Hrvatsku", rekao je Bandić, stupivši na pozornicu s jednim invalidom Domovinskog rata u kolicima. Ovaj puta Milan Bandić nije trebao uložiti nadljudske napore kako bi se predstavio potencijalnom biračkom tijelu u Splitu. To će reći da Bandić nije dubio na glavi dok je bio na pozornici, svjedoci tvrde da nije niti skočio salto sa splitske rive, izostalo je šurenje guzicom po skliskom terenu, a bogami, prisutni nas uvjeravaju, Milan se nije ni skinuo do pasa, pa tako iz nekog, zasad nepoznatog razloga, nije dokazao da bez ustručavanja može prkositi i ovoj elementarnoj vremenskoj nepogodi što se sručila nad državu.

Jedino što u sinoćnjem skupu podrške Milanu Bandiću radikalno nadilazi granicu elementarne estetske pristojnosti - a zbog čega ćemo ovome skupu na kraju dati čistu peticu - odnosi se na tercet koji je zapjevao dalmatinske klasike nakon rečenog Bandićevog 'castrovskog' govora.

Naime, u zabavnom dijelu skupa, Bandić je s pjevačem Jasminom Stavrosom otpjevao nekoliko pjesama, a na kratko se na pozornicu popeo i splitski gradonačelnik Željko Kerum te zajedno s njima otpjevao jednu pjesmu posvećenu Dalmaciji. Drugim riječima, Splićani i birački kadar kojeg će Kerum za potrebe izbora nakratko posuditi Bandiću, uživo su svjedočili nečemu što je bolje od pojavnosti samog Bandića, naime, vidjeli su Bandića koji pjeva zagrljen sa Željkom Kerumom i Jasminom Stavrosom. Još se samo možemo ponadati da će Jakov Sedlar - u pauzi od snimanja humanističkih dokumentaraca - prionuti završnom montiranju Bandićevih putišestvija.

Foto: Mario Strmotić

Vezane vijesti

Željko Kerum (prvi s lijeva) - Pixsell

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Pretplatite se na izdanja NCL Media Grupe