19.12.2009. / 14:02

Autor: Hina

Kosor: 'Koalicija se neće raspasti jer se Sanader ne vraća'

"Pa ne, jer gospodin Sanader kad je odlazio rekao je da se neće vratiti u politiku i da nema političkih ambicija", izjavila je Kosor

Jadranka Kosor i Ivo SanaderJadranka Kosor i Ivo SanaderPredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas novinarima kako se ne boji da bi dva koalicijska partnera istupila iz koalicije ako se bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader vrati u politiku jer je Sanader, rekla je, odlazeći kazao da nema političkih ambicija.

Na pitanje novinara boji li se scenarija da HDZ-ovi koalicijski partneri HSLS i SDSS istupe iz koalicije, kako su najavili, ako se bivši premijer Ivo Sanader vrati u politiku, Kosor je odgovorila da se ne boji.

"Pa ne, jer gospodin Sanader kad je odlazio rekao je da se neće vratiti u politiku i da nema političkih ambicija", izjavila je Kosor novinarima danas u Kongresnoj dvorani "Globus" na Zagrebačkom velesajmu gdje je sudjelovala na Programskoj glavnoj skupštini Hrvatske seljačke stranke, koalicijskih partnera.

Kosor je također novinarima istaknula da što se tiče suradnje unutar koalicije može reći uistinu da je odlična.

"Evo, pokazalo se i neki dan kad smo imali taj koalicijski ručak, zapravo je to bilo druženje, gdje su svi partneri, predsjednici odnosno predstavnici stranaka meni dali vrlo jasnu, čvrstu, nedvosmislenu potporu u svim važnim projektima, znači, od beskompromisne borbe protiv korupcije do svih projekata vezanih za gospodarstvo, ali i drugih teških odluka, primjerice za božićnicu", rekla je Kosor.

'Situacija sa koalicijom je odlična'

Navela je da je božićnica jedan od problema koji je sada aktualan. "Istina je da smo mi potpisali kolektivne ugovore i da u kolektivnim ugovorima piše da je iznos božićnice ako se drugačije ne dogovori 1.250 kuna, ali je to potpisano u nekim drugim vremenima, i o tome se sada radi - mi naše odluke moramo prilagoditi vremenu u kojem živimo i prilikama u kojima jesmo. I staviti jasno prioritete - dakle, je li prioritet božićnica ili je prioritet isplata plaća. Prioritet je isplata plaća, definitivno", rekla je Kosor.

Na upit novinara bi li HSS kao njihov najveći koalicijski partner trebao podržati Andriju Hebranga kao predsjedničkog kandidata, Kosor je odgovorila: "Tu ne možemo vezati koaliciju. Ali, kao što vidite, i gospodin Hebrang je pozvan na današnju skupštinu HSS-a i govorio je".

Na novinarsku primjedbu da je na današnjoj Programskoj glavnoj skupštini HSS-a bio i Milan Bandić, koji je također predsjednički kandidat, Kosor je odgovorila da je Hebrang pozvan kao potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a Bandić kao gradonačelnik grada Zagreba.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 19.12.09. 16:31

Koji bijedan odgovor. Mi se gospodjo Jaco pitamo, sto ce biti kad se Senader popisa na svoju rijec, kao i obicno prije?? GLUMI JACA BUDALU ILI NAS IMA ZA ISTE!


registracija
27/7/09

columbo, 20.12.09. 05:53

Bas tako Ivis, jer po ovome kako je Jaca objasnila, ipak sve ovisi o Sanadaru. A on, kakvog ga je Bog dao, covjek je od rijeci, pa se jedino "ufamo" u srecu da ce ostati pri svom stavu. Jadna majko, koja li smo mi drzava. Pa taj Sanader je dnevno tri puta govorio razlicito o jednoj te istoj stvari. Nasa premijerka ocito zna da je u cijeloj igri tek pijun, samo sto bih volio da se to njoj slomi o glavu, a ne nama.


registracija
18/10/09

NikoLac, 20.12.09. 17:09

Oslobodi nas Bože ovakve premijerke. Koja budala u ovoj zemlji još vjeruje u ono što je Sanader bilo kada rekao. Uljuđeno molim gospođu Kosor da ne smatra budalama nas oko 4,5 milijuna u ovoj jadnoj opljačkanoj zemlji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika