19.12.2009. / 17:18

Autor: Totalsport

SK, spust: Osborne-Paradis pobjednik, Natko bez bodova

Kanadski 25-godišnji skijaš Manuel Osborne-Paradis pobjednik je trećeg spusta sezone u Svjetskom kupu održanog u talijanskoj Val Gardeni

Manuel Osborne-ParadisManuel Osborne-ParadisKanadski 25-godišnji skijaš Manuel Osborne-Paradis pobjednik je trećeg spusta sezone u Svjetskom kupu održanog u talijanskoj Val Gardeni.

Osborne-Paradis je zahtjevnu stazu Saslong sa startnim brojem 9 svladao za dvije minute, jednu sekundu i 27 stotinki. Nitko od favorita, koji su kretali nakon njega, nije uspio biti brži.

Osborne-Paradis je ostvario treću pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu, ujedno i treću u ovoj kalendarskoj godini. Prvu je proslavio prošle sezone u spustu u norveškom Kvitfjellu,a drugu ove sezone u supervelslalomu u Lake Louiseu.

Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Mario Scheiber sa zaostatkom od 13 stotinki, dok su treće mjesto podijelili Švicarac Ambrosi Hoffmann i Francuz Johan Clarey, obojica sa zaostatkom od 25 stotinki sekunde.

Jedini hrvatski predstavnik, Natko Zrnčić-Dim, krenuo je u utrku sa startnim brojem 53, te je zauzeo 49. mjesto, zaostavši za pobjednikom 4 sekunde i tri stotinke.

Švicarac Didier Cuche osvojio je 10. mjesto, te je i dalje vodeći u poretku spusta, sada sa 206 bodova. U ukupnom poretku Svjetskog kupa, vodeći je Švicarac Carlo Janka sa 540 bodova ispred Austrijanca Benjamina Raicha sa 515 bodova i Didiera Cuchea s 402 boda.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika